Σε άνοδο οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε άνοδο οι ευρωπαϊκές αγορές

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων τρίτη διαδοχική συνεδρίαση τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, χωρίς να επηρεαστούν από τα τραγικά συμβάντα στην Τουρκία, στη Γερμανία και στην Ελβετία. Προσέγγισαν, δε, τα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Ιανουάριο του 2016, ενώ ευνοήθηκαν κυρίως από τις προσδοκίες για θετική έκβαση ως προς την εξυγίανση των ιταλικών τραπεζών. Επιπλέον, δημιουργήθηκε θετικό κλίμα από την ανάκαμψη εξαγορών και συγχωνεύσεων, με τη Lloyds Banking Group να δηλώνει ότι θα αγοράσει την αμερικανική εταιρεία έκδοσης πιστωτικών καρτών ΜΒΝΑ. Χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης Europe Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,5%, ενώ απέχει σχεδόν 1,2% από το να εξαλείψει πλήρως τις ζημίες του 2016. Οι αναλυτές προσβλέπουν σε αύξηση κερδών το 2017 των ευρωπαϊκών κολοσσών που συναπαρτίζουν τον δείκτη Europe Stoxx 600.

Το πετρέλαιο Brent στο Λονδίνο είχε άνοδο σε υψηλά εβδομάδας, λόγω προβλέψεων για δραστική μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων στα 54,60 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο χθες ο Ftse 100 έκλεισε με άνοδο 0,38%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 με +0,56% και στη Φρανκφούρτη ο Dax με κέρδη 0,33%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή