Οι Ευρωπαίοι κάνουν ανέπαφες συναλλαγές

Οι Ευρωπαίοι κάνουν ανέπαφες συναλλαγές

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 52% αυξήθηκε η χρήση των ανέπαφων συναλλαγών στην Ευρώπη, έναντι 36% που ήταν το 2015. Στη Γηραιά Ηπειρο χρησιμοποιούνται 165 εκατ. ανέπαφες τραπεζικές κάρτες σε 3,4 εκατ. POS. Σύμφωνα με την Ερευνα Ηλεκτρονικών Πληρωμών που διεξήγαγε το 2016 η Visa, το φαινόμενο αυτό δεν είναι διαδεδομένο μόνο στους νέους που είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία αλλά και στις μεγαλύτερες ηλικίες. Μάλιστα, η χρήση των ανέπαφων καρτών ενισχύει και άλλες μεθόδους πληρωμής, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα. Οι χρήστες ανέπαφων καρτών είναι πιο πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν μια κινητή συσκευή ως μέθοδο πληρωμής ή και να ψωνίσουν και να πληρώσουν το γεύμα τους, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή.

Ενδεικτικά, το 44% των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί εφαρμογές για τις πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων, σε σύγκριση με το 38% το 2015. Επιπλέον, πολλοί Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται για τα ψηφιακά πορτοφόλια, λόγω εύκολης χρήσης (61%) και της δυνατότητας που τους παρέχουν να πληρώνουν άμεσα και οπουδήποτε βρίσκονται (59%). Επίσης, 7 στους 10 Ευρωπαίους εντοπίζουν το προϊόν που τους ενδιαφέρει σε ένα κατάστημα, προτού το αποκτήσουν διαδικτυακά, ενώ το 66% αναζητεί τη φθηνότερη τιμή στο Διαδίκτυο, προτού το αγοράσει από κάποιο κατάστημα. Παρότι η έλευση των Χριστουγέννων ενισχύει τη διαδικτυακή κατανάλωση, το 60% των καταναλωτών επιλέγει να διαλέξει τα δώρα του επιτόπου στο κατάστημα. Φαίνεται ότι στην παρούσα φάση τα καταστήματα εξακολουθούν να προσελκύουν τους καταναλωτές για να κάνουν τις αγορές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή