Οριακά αυξημένη η κατανάλωση σε ΗΠΑ

Οριακά αυξημένη η κατανάλωση σε ΗΠΑ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατανάλωση στις ΗΠΑ αυξήθηκε οριακά τον Νοέμβριο, καθώς τα εισοδήματα των νοικοκυριών δεν αυξήθηκαν για πρώτη φορά τους τελευταίους εννέα μήνες. Αυτό το γεγονός δείχνει ότι η αμερικανική οικονομία επιβραδύνθηκε το τέταρτο τρίμηνο του έτους, έπειτα από την ταχεία ανάπτυξη που καταγράφηκε την προηγούμενη περίοδο. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι καταναλωτικές δαπάνες, που αντιστοιχούν περίπου στα δύο τρίτα της αμερικανικής οικονομίας, αυξήθηκαν κατά 0,2%, έπειτα από αύξηση 0,4% τον Οκτώβριο. Τον Νοέμβριο, η κατανάλωση, μετά την αναπροσαρμογή του πληθωρισμού, αυξήθηκε 0,1%. Σε ανακοίνωση που δημοσίευσε την Πέμπτη το υπουργείο Εμπορίου, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,5% το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έναντι 3,2% που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό ρυθμού ανάπτυξης που καταγράφηκε από το τρίτο τρίμηνο του 2014, μετά το αναιμικό ποσοστό ρυθμού ανάπτυξης (1,4%) που σημειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Η βελτιωμένη κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας οφείλεται στην αυξημένη κατανάλωση αλλά και στις επενδύσεις. Η θετική πορεία της αμερικανικής οικονομίας συνέβαλε στην αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) κατά 25 μονάδες βάσης, από το 0,50% στο 0,75%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή