Σε πτώση οι αγορές της Ευρώπης

Σε πτώση οι αγορές της Ευρώπης

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε αρνητικό πρόσημο έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών να παρουσιάζουν μεγάλες απώλειες, λόγω του ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στο CNN πως θα ασκήσει ισχυρές πιέσεις για μείωση των τιμών των φαρμάκων στις ΗΠΑ.

Aνοδικά, όμως, κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τη διαβεβαίωση του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χαλίντ αλ Φαλίχ για μείωση της ημερησίας παραγωγής κάτω από τα 10 εκατ. βαρέλια πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο του 2015. Η τιμή του αργού πετρελαίου ενισχύθηκε κατά 1,7% στα 53,14 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του Brent κατά 1,89% στα 56,16 δολάρια, αντίστοιχα.

Στην Ευρώπη, ο βρετανικός δείκτης Ftse 100 ενισχύθηκε οριακά (0,03%), ενώ ο γαλλικός δείκτης Cac 40 και ο γερμανικός δείκτης Dax έπεσαν κατά 0,51% και 1,07%, αντίστοιχα.

Στο Μιλάνο, ο δείκτης Ftse Mib έχασε το 1,69% της αξίας του και η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat Chrysler Automobiles NV κατέρρευσε 16%, ύστερα από κατηγορίες των αμερικανικών αρχών ότι παρενέβη στο λογισμικό 104.000 αυτοκινήτων, ώστε να φαίνεται ότι εκπέμπουν λιγότερα καυσαέρια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή