Μειώθηκε η περιουσία του Κάρλος Σλιμ

Μειώθηκε η περιουσία του Κάρλος Σλιμ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 51 δισ. δολάρια από τα 67 δισ. δολάρια μειώθηκε η περιουσία του Κάρλος Σλιμ, από τα μέσα Ιουνίου του 2015, όταν δηλαδή ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Bloomberg, κανένας άλλος δεν έχει πληγεί τόσο πολύ από την άνοδο του Τραμπ, όσο ο Μεξικανός μεγιστάνας, ο οποίος σε αυτό το χρονικό διάστημα διολίσθησε στην έκτη από την πρώτη θέση της κατάταξης στον πίνακα των δισεκατομμυριούχων, που δημοσιεύει το Bloomberg.

Οι αιτίες δεν έχουν καμία σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, αλλά με τις εξαγγελίες του Ντόναλντ Τραμπ που οδήγησαν το μεξικανικό πέσο σε υποχώρηση, μειώνοντας δραματικά την αξία των περιουσιακών του στοιχείων σε δολάρια. Παραδόξως, όμως, τα ίδια αίτια έχουν εκτινάξει στα ύψη τη δημοτικότητα του Κάρλος Σλιμ στη χώρα του. Μετά τη συνάντηση που είχε τον Δεκέμβριο με τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, πολλοί Μεξικανοί άρχισαν να θεωρούν ότι ο 77χρονος μεγιστάνας αποτελεί το ιδανικό πρόσωπο για την ηγεσία της χώρας του, καθώς υποστηρίζει την προστασία της εγχώριας οικονομίας, έχει τεράστιο πλούτο (17 φορές μεγαλύτερο από αυτόν του Τραμπ), ενώ δεν παραλείπει να δείξει την περιφρόνησή του απέναντι στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή