Πτωτικά κινήθηκαν οι διεθνείς αγορές

Πτωτικά κινήθηκαν οι διεθνείς αγορές

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μικρές απώλειες έκλεισαν χθες ορισμένα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μία ημέρα μετά τα κέρδη που σημείωσαν την Τετάρτη, εν μέσω προσδοκιών για νέα αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση 0,1%, ενώ οριακές απώλειες 0,01% και 0,06% σημείωσαν, αντιστοίχως, οι δείκτες Ftse 100 του Λονδίνου και Xetra Dax της Φρανκφούρτης.

Ωστόσο, οι μετοχές εταιρειών πρώτων υλών εξακολούθησαν να καταγράφουν κέρδη, χάρη στην προσδοκία για εκτεταμένα έργα υποδομής στις ΗΠΑ, μετά τη δέσμευση του Ντόναλντ Τραμπ για δαπάνες ύψους ενός τρισ. δολαρίων. Η βρετανική βιομηχανία μηχανολογικού εξοπλισμού Melrose Industries σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο 13,5%. Νωρίτερα είχε ανακοινώσει τριπλασιασμό των εσόδων της από το σύνολο του περασμένου έτους χάρη και στην εξαγορά της αμερικανικής Nortek Industries. Σημαντική άνοδο 11,5% σημείωσε και η νορβηγική πετρελαϊκή Subsea, καθώς είχε ανακοινώσει μεγάλα κέρδη το τέταρτο τρίμηνο.

Στον αντίποδα βρέθηκαν οι κατασκευαστικές, πολλές από τις οποίες είχαν ανακοινώσει απογοητευτικά αποτελέσματα νωρίτερα, αλλά και η ιταλική βιομηχανία κατασκευής γυαλιών οράσεως Luxottica. Οταν διέρρευσε ότι επίκειται συγχώνευσή της με τη γαλλική βιομηχανία φακών επαφής Essilor, η μετοχή της υποχώρησε κατά 3,2%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή