Σύντομα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 8,7 τρισ. ευρώ το ενεργητικό των αμοιβαίων κεφαλαίων στην Ε.Ε.

Το συνολικό ενεργητικό των οργανισμών συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες (ΟΣΕΚΑ) στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου αυξήθηκε κατά 2% και διαμορφώθηκε στα 8.725 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, το συνολικό ενεργητικό των οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων (ΟΕΕ) στα τέλη του 2016 αυξήθηκε κατά 1,5% και έφθασε τα 5.477 δισ. ευρώ, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ). Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, στο τέλος Δεκεμβρίου 2016, η αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 1,8% στα 14.201 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτικότερα, οι εξελίξεις του Δεκεμβρίου στην ευρωπαϊκή αγορά των συλλογικών επενδύσεων συνοψίζονται ως εξής:

α) Οι ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους 21 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο, από 9 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

β) Οι μακροπρόθεσμοι ΟΣΕΚΑ (δηλαδή ΟΣΕΚΑ εκτός ΟΣΕΚΑ Χρηματαγοράς) κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 18 δισ. ευρώ από 1 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2016.

γ) Οι καθαρές πωλήσεις των Μετοχικών ΟΣΕΚΑ αυξήθηκαν στα 9 δισ. ευρώ από 6 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2016.

Τη διάλυση

από 1/1/2018 του joint venture που είχαν συστήσει το 2001 για την ανάπτυξη του Nestea αποφάσισαν οι εταιρείες Nestle και The Coca – Cola Company. Η Nestle επιθυμεί να αναπτύξει το προϊόν μόνη της μέσω της εταιρείας της Nestle Waters. Η Coca – Cola θα διατηρήσει το δικαίωμα παραγωγής και διανομής του Nestea στον Καναδά, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ανδόρα, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία. Στην Ελλάδα η παραγωγή και διανομή γινόταν από την Coca – Cola 3E.

Συνεργασία Golden Cargo με Lufthansa

Δυνατότητα εξαγωγής ναυτιλιακών εφοδίων και ανταλλακτικών από την Ελλάδα αλλά και άλλα μέρη του κόσμου προς οιονδήποτε προορισμό διεθνώς σε συνεργασία και με τη Lufthansa Cargo παρέχει πλέον η Golden Cargo, συμφερόντων του ομίλου Βενιάμη. Η εταιρεία έχει ήδη στο πελατολόγιό της περί τα 2.500 ελληνόκτητα πλοία των οποίων τις σχετικές ανάγκες εξυπηρετεί. Είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που αποκτά τη δυνατότητα απλουστευμένων εξαγωγών με βάση το δίκαιο της Ε.Ε. και επιδιώκει να αναπτυχθεί περαιτέρω ως πολυεθνική με δικό της διεθνές δίκτυο εξειδικευμένων υπηρεσιών στη θαλάσσια εφοδιαστική αλυσίδα. Η συνεργασία με τη Lufthansa ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, αλλά τώρα επεκτάθηκε με τη νέα υπηρεσία Marine. Παράλληλα η εταιρεία λάνσαρε και τη νέα ψηφιακή ναυτιλιακή πλατφόρμα Maritime Web Suite.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή