Προσοδοφόρες μπίζνες στο όνομα της Βίβλου

Προσοδοφόρες μπίζνες στο όνομα της Βίβλου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις πρακτικές πολλών επενδυτικών funds για την αύξηση των κερδών τους είναι η αγορά μετοχών από εταιρείες που ανταποκρίνονται στα κελεύσματα της Βίβλου και δεν συμμετέχουν σε δραστηριότητες που έχουν σχέση με την παραγωγή αλκοόλ, ειδών καπνού ή με την προώθηση τυχερών παιχνιδιών. Αυτή την εβδομάδα η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Inspire Investing δημιούργησε δύο νέα funds, τα οποία, μέσω του ενημερωτικού δελτίου τους, κατέστησαν σαφές ότι δεν θα αγοράσουν μετοχές από εταιρείες «που συμμετέχουν σε δραστηριότητες ανάρμοστες με τις αρχές της Βίβλου». Για παράδειγμα, ανάρμοστες δραστηριότητες είναι αυτές που εφαρμόζουν διάφορες εταιρείες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Μια τόσο ιδιαίτερη επενδυτική προσέγγιση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές που διέπουν τη λειτουργία των εταιρειών στην Αμερική.

Ενδεικτικά, το 92% των εταιρειών που περιλαμβάνονται στη λίστα με τις 500 κορυφαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως του περιοδικού Fortune υιοθετεί πολιτικές μη διακριτής μεταχείρισης σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, ενώ το 82% των επιχειρήσεων υιοθετεί πολιτικές σχετικά με την ταυτότητα του φύλου των εργαζομένων. Για πρώτη φορά, οι μισές από τις εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα του περιοδικού Fortune παρέχουν υγειονομική περίθαλψη στα διεμφυλικά άτομα. Μάλιστα, καλύπτουν μέρος των εξόδων για τη χειρουργική επέμβαση. Ο Μαρκ Σνάιντερ, διευθυντής της ομάδας Equality Federation για την ισότητα των ομοφυλόφιλων και των διεμφυλικών ατόμων, δήλωσε ότι «υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν θρησκευτικές πεποιθήσεις για τους οποίους οι πολιτικές διάκρισης των ατόμων δεν συνιστούν μέρος των αξιών της Βίβλου». Επίσης, προσθέτει πως «οι εταιρείες στις ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει να προαγάγουν την αρχή της ισότητας τα τελευταία χρόνια. Η LGBT κοινότητα αποτελεί μέρος της κοινωνίας μας. Εχουμε οικογένειες, πηγαίνουμε στη δουλειά μας και επιθυμούμε να απολαμβάνουμε ίση μεταχείριση με τους άλλους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή