H γαλλική PSA εξαγοράζει Opel και Vauxhall

H γαλλική PSA εξαγοράζει Opel και Vauxhall

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA εξαγοράζει το ζημιογόνο ευρωπαϊκό κομμάτι των επιχειρήσεών της General Motors, συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής Opel και της βρετανικής Vauxhall.

Η συμφωνία ύψους 2.2 δις. ευρώ, η οποία ανακοινώθηκε την Δευτέρα από την General Motors και την PSA, την κατασκευάστρια εταιρεία των αυτοκινήτων μάρκας Peugeot και Citroen, θα επιφέρει σημαντικές ανακατατάξεις στην βιομηχανία καθώς θα καταστήσει την PSA ως την δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων στην Ευρώπη, πίσω από την Volkswagen. Η PSA ύστερα από την εξαγορά αναμένεται να κατασκευάζει περίπου 5 εκατ. αυτοκίνητα το χρόνο.

Η PSA θα πραγματοποιήσει την εξαγορά από κοινού με την γαλλική τράπεζα BNP Paribas, με την συμφωνία να περιλαμβάνει 12 εργοστασιακές μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων στις οποίες απασχολούνται περίπου 40,000 άτομα.

Στον απόηχο ανησυχιών για ενδεχόμενες απώλειες θέσεων εργασίας λόγω της εξαγοράς αυτής, ο πρόεδρος της PSA Carlos Tavares υποσχέθηκε ότι θα τηρηθούν οι υπάρχουσες δεσμεύσεις απέναντι σε εργαζόμενους της General Motors.

Η συμφωνία αυτή έρχεται να επικυρώσει μια σημαντική ανάκαμψη για την PSA, η οποία μόλις πριν τρία χρόνια διεσώθη από χρεοκοπία από Κινέζους επενδυτές και το Γαλλικό κράτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή