Πτώση στις αγορές λόγω Deutsche Bank

Πτώση στις αγορές λόγω Deutsche Bank

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες έκλεισαν χθες όλες οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το κλίμα βάρυνε ιδιαίτερα λόγω της ανακοίνωσης της Deutsche Bank ότι πρέπει να εκδώσει νέες μετοχές για να αντλήσει κεφάλαια 8 δισ. ευρώ, αλλά και λόγω των κατηγοριών του Αμερικανού προέδρου κατά του προκατόχου του. Η μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας υποχώρησε περισσότερο από 6%, συμπαρασύροντας άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Ο δείκτης Ftse 100 του Λονδίνου έκλεισε με πτώση 0,33%, ο Xetra Dax της Φρανκφούρτης με απώλειες 0,57%, όπως και ο Cac 40 της Γαλλίας (-0,46%). Τις μεγαλύτερες απώλειες, πάντως, σημείωσε ο Ftse Mib του Μιλάνου (-1,09%). Το βαρύ κλίμα επέτεινε η ανακοίνωση του Αλέν Ζιπέ ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, καθώς θεωρείται πιθανόν η εξέλιξη αυτή να αποβεί προς όφελος της Μαρίν Λεπέν. Υποχώρησε έτσι το ευρώ, που το βράδυ κυμαινόταν στο 1,0583 δολ.. Πτωτικά κινούνταν και το πετρέλαιο, λόγω ανησυχίας για τη ζήτηση από την Κίνα, που αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για ανάπτυξη στο 6,5%. Το αργό ΗΠΑ το βράδυ βρισκόταν στα 53,06 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 56,03 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή