Βουτιά στην τιμή του πετρελαίου

Βουτιά στην τιμή του πετρελαίου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, χάρη στα ικανοποιητικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν επιχειρηματικοί κολοσσοί, όπως η γερμανική βιομηχανία αθλητικών ρούχων Adidas και η βρετανική εταιρεία ασφάλειας G4S, που επισκίασαν τις απώλειες σε εταιρείες ενέργειας, όπως ο γαλλικός κολοσσός EdF. Με εξαίρεση, έτσι, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, που αντέδρασε αρνητικά στον ενδιάμεσο προϋπολογισμό του Φίλιπ Χάμοντ και έκλεισε με οριακή υποχώρηση 0,06%, σημείωσαν ελαφρά άνοδο όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Xetra Dax της Φρανκφούρτης έκλεισε με κέρδη 0,01%, όπως και ο Cac 40 της Γαλλίας (+0,11%) και ο Ftse MIB του Μιλάνου (+0,14%). Πτωτικά κινήθηκε, αντιθέτως, το πετρέλαιο, καθώς έγινε γνωστό ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις, φθάνοντας τα 11,6 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Ετσι, το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν χθες βράδυ στα 50,27 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 53,1 δολάρια το βαρέλι. Η είδηση, άλλωστε, πως αυξήθηκαν σημαντικά τα μισθολόγια των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ οδήγησε σε άνοδο τις αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου, που έφτασαν στο 2,583%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή