Γυναίκα διευθύντρια χαμηλά αμειβόμενη

Γυναίκα διευθύντρια χαμηλά αμειβόμενη

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανδροκρατούμενος παραμένει ο επιχειρηματικός κόσμος της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τα διευθυντικά κλιμάκια, καθώς τα στοιχεία φέρουν τις γυναίκες να καταλαμβάνουν μόλις μία στις τρεις διευθυντικές θέσεις. Την ίδια στιγμή, όμως, αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των εργαζομένων στις επιχειρήσεις.

Η Λετονία είναι η μοναδική χώρα-μέλος της Ε.Ε., όπου η πλειονότητα των διευθυντών επιχειρήσεων είναι γυναίκες. Την ακολουθούν η Πολωνία και η Βουλγαρία, όπου το 45% των διευθυντικών θέσεων καταλαμβάνεται από γυναίκες, και η Ιρλανδία, με το αντίστοιχο ποσοστό να προσεγγίζει το 43%. Παραδόξως, η πάντα πρωτοποριακή Σουηδία έρχεται πέμπτη στην κατάταξη της Eurostat, με το ποσοστό των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις να μην υπερβαίνει το 40%. Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν μόλις το 22% των διευθυντικών στελεχών στη Γερμανία, την Ιταλία και την Κύπρο, σύμφωνα με τα τελευταία σχετικά στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει, άλλωστε, ότι ακόμη και σε αυτές τις λίγες διευθυντικές θέσεις όσες γυναίκες τις καταλαμβάνουν αμείβονται κατά μέσον όρο 23,4% λιγότερο από τις μέσες αποδοχές ενός άνδρα στην ίδια θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή