Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με κέρδη

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με κέρδη

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, φθάνοντας σε επίπεδα-ρεκόρ 15μηνου, λόγω της ήττας των λαϊκιστών στις ολλανδικές εκλογές. Επίσης, θετικά λειτούργησε το ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα επισπεύσει τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,7%, στις 377,73 μονάδες, ενώ προηγουμένως είχε ανέλθει στις 377,76 μονάδες. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδά του από τον Δεκέμβριο του 2015. Μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασε χθες ο κλάδος των ομίλων πρώτων υλών, χάρη στη δραστική υποχώρηση του δολαρίου την Τετάρτη. Στην αμερικανική αγορά, με εξασθενημένη την επιρροή της Fed, ο δείκτης S&P 500 είχε, πριν από το κλείσιμο, κάμψη κατά 0,25%, ενώ την Τετάρτη είχε ενισχυθεί σε ιστορικά επίπεδα-ρεκόρ.

Η στερλίνα ενισχύθηκε προς το δολάριο. Το πετρέλαιο Brent υποχώρησε στο Λονδίνο στα 51,75 δολάρια το βαρέλι, λόγω υψηλών αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Τέλος, στο Λονδίνο ο Ftse 100 έκλεισε με +0,64%, στη Φρανκφούρτη ο Dax με +0,61% και στο Παρίσι ο Cac 40 με άνοδο 0,56%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή