Αποκλειστικής και πλήρους απασχόλησης

Αποκλειστικής και πλήρους απασχόλησης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο ο επόμενος πρόεδρος του Eurogroup να είναι αποκλειστικής απασχόλησης, δηλαδή να μην είναι εκ παραλλήλου και υπουργός Οικονομίας χώρας της Ευρωζώνης, είναι μεταξύ των θεμάτων που συζητούνται ατύπως στις Βρυξελλες ενόψει της πιθανολογούμενης αποχώρησης του Γερούν Ντάισελμπλουμ από τη θέση του υπουργού Οικονομίας της Ολλανδίας.

Στο εν λόγω ζήτημα αναφέρεται η χθεσινή έκδοση της βελγικής εφημερίδας L’ Echo, σημειώνοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση ο κ. Ντάισελμπλουμ θα μπορούσε από το 2018 και μετά να παραμείνει για άλλα δυόμισι χρόνια στην προεδρία της Ευρωζώνης. Και αυτό διότι, αφενός, η θητεία του θεωρείται επιτυχημένη από πολλές χωρες, αφετέρου, είναι σοσιαλδημοκράτης, όπως, κατά πάσα πιθανότητα, θα ειναι ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωζώνης.

Σημειώνεται ότι οι πρόεδροι της Επιτροπής του Συμβουλίου και της Ευρωβουλής ανήκουν στο κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες ο επόμενος πρόεδρος του Eurogroup να μην ανήκει στον ίδιο πολιτικό χώρο.

Επίσης, αν αποφασιστεί ότι η προεδρία του Eurogroup θα είναι πόστο αποκλειστικής απασχόλησης, τότε ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωζώνης πιθανώς δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου, το οποίο έχουν μόνο οι εκπρόσωποι των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή