Η Deutsche Bank αναμένει κι άλλες «καμπάνες» από τις Αρχές των ΗΠΑ

Η Deutsche Bank αναμένει κι άλλες «καμπάνες» από τις Αρχές των ΗΠΑ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελειωμό δεν έχουν οι δικαστικές περιπέτειες της Deutsche Bank. Αναμένεται να της επιβληθούν πρόστιμα από την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) και την Υπηρεσία Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ (DFS) για χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος. Οι υπεύθυνοι της Deutsche Bank δήλωσαν προχθές ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ολοκλήρωσε την έρευνά του σχετικά με τις δραστηριότητες της τράπεζας για τις συναλλαγές της σε νομίσματα, χωρίς όμως να λάβει μέτρα. Η γερμανική τράπεζα θεωρείται από τους βασικότερους συμμετέχοντες στις δραστηριότητες που αφορούν την αγορά ξένου συναλλάγματος. Ωστόσο, άλλη πηγή που επικαλείται το Bloomberg, αποκαλύπτει ότι οι εποπτικές αρχές βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο των ερευνών τους σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος του προστίμου που πρέπει να επιβληθεί στην τράπεζα αν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Η Fed ολοκληρώνει σύντομα τη δική της έρευνα. Η DFS άρχισε από το 2014 την έρευνά της για την DB αλλά και την Barclays, εστιάζοντας κυρίως στις πλατφόρμες ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Τελικά, οι εποπτικές αρχές συμπεριέλαβαν στην έρευνα και τέσσερις άλλες τράπεζες που λειτουργούν στις ΗΠΑ, όπως την Goldman Sachs, την BNP Paribas, την Credit Suisse και τη Société Générale. Οι δικαστικές έρευνες από τις εποπτικές αρχές για περιπτώσεις χειραγώγησης της αγοράς συναλλάγματος έχουν εμπλέξει αρκετές μεγάλες τράπεζες. Μάλιστα, το 2015 πέντε μεγάλες τράπεζες είχαν παραδεχθεί την ενοχή τους, στο πλαίσιο έρευνας του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων οι Citigroup, JP Morgan, Barclays, Royal Bank of Scotland και UBS. H Deutsche Bank, η οποία απέφυγε την επιβολή προστίμων από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αστική αγωγή εναντίον της, καθώς και 15 άλλων τραπεζών. Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η χειραγώγηση των συναλλαγών έγινε μέσω της ανταλλαγής μηνυμάτων σε chat rooms όπου διαπραγματεύονταν τις ισοτιμίες 22 νομισμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή