Αρνητικό ήταν το κλίμα στις διεθνείς αγορές

Αρνητικό ήταν το κλίμα στις διεθνείς αγορές

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κακή εικόνα της ελληνικής αγοράς επιβεβαιώθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 0,04% και έκλεισε στις 640,65 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 44,117 εκατ. ευρώ. Την καλύτερη επίδοση από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης πέτυχε η Τράπεζα Πειραιώς (3,29%), ενώ σημαντικές απώλειες κατέγραψε ο τίτλος της Motor Oil (-4,12%).

Αρνητικό ήταν χθες το επενδυτικό κλίμα για δεύτερη συναπτή συνεδρίαση στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω της αβεβαιότητας που πυροδοτήθηκε προχθές από τη Wall Street σε ό,τι αφορά την υλοποίηση της οικονομικής πολιτικής που είχε εξαγγείλει ο Ντόναλντ Τραμπ. Ενόψει της ενδεχόμενης σημερινής συζήτησης στο Κογκρέσο για την ανάκληση ή μη του νομοσχεδίου Obamacare, οι επενδυτές στη Wall Street τήρησαν χθες στάση αναμονής. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες Dow Jones και S&P 500 αμφιταλαντεύονταν μεταξύ αρνητικού και θετικού προσήμου λίγο πριν από το κλείσιμο. Προηγουμένως, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 είχε διολισθήσει στο χαμηλό επίπεδο δεκαπενθημέρου (-0,4%).

Στο Λονδίνο, ο δείκτης Ftse 100 υποχώρησε κατά 0,73%, χωρίς να δείχνει ότι επηρεάζεται από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στον περίβολο του βρετανικού Κοινοβουλίου και στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ. Απώλειες 0,15% σημείωσε ο δείκτης Cac 40 στο Παρίσι και ο γερμανικός δείκτης Dax έκλεισε με πτώση 0,48%. Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι τραπεζικές μετοχές, με εκείνη του ολλανδικού ομίλου ING να διολισθαίνει κατά 4%, επειδή διερευνάται από τις ολλανδικές και τις αμερικανικές αρχές για διαφθορά και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

To δολάριο υποχώρησε έως το χαμηλό τετραμήνου στα 99,57 γιεν, με πτώση 0,25%, καθώς οι επενδυτές τηρούν πλέον επιφυλακτική στάση απέναντι στις υποσχέσεις του κ. Τραμπ για περαιτέρω ενίσχυση της αμερικανικής ανάπτυξης. Η στερλίνα εξασθένισε στο 1,2426 δολάριο έπειτα από τις προαναφερόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ το ευρώ ενισχύθηκε οριακά (0,05%) στο 1,0813 δολάριο.

Στις αγορές πετρελαίου, η τιμή του αργού αναπλήρωσε χθες κάποιες από τις απώλειες που είχε σημειώσει νωρίτερα. Διαμορφώθηκε στα 48,28 δολάρια το βαρέλι, με οριακή άνοδο 0,08%, έπειτα από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για μεγαλύτερη του αναμενομένου αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων, γεγονός που εκτιμάται πως θα αυξήσει τις πιέσεις στον ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής τους. Στο Λονδίνο, η τιμή του Μπρεντ υποχώρησε στα 50,86 δολάρια το βαρέλι την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης των προθεσμιακών συμβολαίων του Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή