Η D.B. έχασε τα πρωτεία σε επενδυτική τραπεζική

Η D.B. έχασε τα πρωτεία σε επενδυτική τραπεζική

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δεύτερη θέση κατέχει πλέον η Deutsche Bank στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (στην πρώτη θέση φιγουράρει η JP Morgan), σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Coalition, υπεύθυνης για τον έλεγχο της πορείας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Ο CEO της τράπεζας Τζον Κράιαν έδωσε έμφαση στον επενδυτικό τομέα της τράπεζας, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του στρατηγικού της πλάνου, ενώ πολλά ανώτατα στελέχη θεωρούν ότι η Deutsche Bank θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή τράπεζα που θα διατηρηθεί στην παγκόσμια σκηνή τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία καταδεικνύουν ότι η θέση της Deutsche Bank έχει κλονιστεί, καθώς για το σύνολο του προηγούμενου έτους η τράπεζα μοιράζεται τη δεύτερη θέση με την Goldman Sachs, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2016 και όλο το 2015 κατείχε μόνη της τη δεύτερη θέση. Στην κατάταξη των επενδυτικών τραπεζών σε παγκόσμιο επίπεδο η γερμανική τράπεζα είχε επίσης υποχωρήσει στην έκτη θέση το 2016, όταν το 2014 βρισκόταν στις τρεις κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες. Αυτό συνέβη διότι περιόρισε την παρουσία της σε κάποιες περιοχές, ενώ αντιμετώπισε τους φόβους ορισμένων πελατών της σχετικά με την οικονομική της ευρωστία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή