Οι διεθνείς αγορές κατέγραψαν κέρδη

Οι διεθνείς αγορές κατέγραψαν κέρδη

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο έκλεισαν οι γενικοί δείκτες των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 60 να καταγράφει κέρδη 0,51%. Μόνον ο δείκτης Ftse 100 στο Λονδίνο έκλεισε με οριακές απώλειες (0,06%). Οι επενδυτές προσπαθούν να καταλάβουν το πού θα οδηγηθούν τα πράγματα μετά την υποβολή της αίτησης, στα μέσα της εβδομάδας, από τη Βρετανία για την αποχώρησή της από την Ε.Ε. Ο γερμανικός δείκτης Dax αυξήθηκε κατά 0,44%, ενώ ο δείκτης Cac 40 στο Παρίσι και ο ιταλικός Ftse Mib σημείωσαν άνοδο 0,41% και 0,45%, αντίστοιχα.

Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 ενισχύονταν περίπου 0,2% με 0,3% λίγο πριν από το κλείσιμο, ύστερα από την προς τα πάνω αναθεώρηση του ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης στις ΗΠΑ από το 1,9% στο 2,1% για το τέταρτο τρίμηνο του 2016. Ωθηση στις μετοχές του αμερικανικού ενεργειακού κλάδου έδωσε το Κουβέιτ, που τοποθετήθηκε υπέρ μιας παράτασης του παγώματος στην παραγωγή πετρελαίου από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ. Η τιμή του αργού κυμαινόταν χθες στα 50,18 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 1,33%, και του Brent στα 52,71 δολάρια, με άνοδο 0,55%. Το ευρώ έπεσε επειδή τα στοιχεία έδειξαν εξασθένηση των πληθωριστικών πιέσεων στην Ισπανία και στη Γερμανία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή