Η Samsung με το S8 ξανά στoν πόλεμο για τα smartphones

Η Samsung με το S8 ξανά στoν πόλεμο για τα smartphones

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νοτιοκορεατικός όμιλος υψηλής τεχνολογίας Samsung, με το νέο του «έξυπνο τηλέφωνο» Galaxy S8 και S8+, βρίσκεται εκ νέου στο επίκεντρο της προσοχής, αλλά ταυτόχρονα και στο στόχαστρο της κριτικής, απ’ όπου πιθανώς να μην είχε απομακρυνθεί ποτέ. Η αφορμή είχε δοθεί με τα σοβαρά περιστατικά της περυσινής χρονιάς. Ως γνωστόν, τον Αύγουστο του 2016 η Samsung λάνσαρε το νέο της μοντέλο, Galaxy Note 7, και σε λιγότερο από έναν μήνα ορισμένα κινητά εξερράγησαν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο να γίνει μαζική ανάκληση 2,5 εκατ. συσκευών Note 7 και να τρωθούν η φήμη και η αξιοπιστία της Samsung. Σύμφωνα με τις έρευνες που διεξήχθησαν, αιτία των εκρήξεων ήταν οι εκ κατασκευής ελαττωματικές μπαταρίες του μοντέλου, οι οποίες υπερθερμαίνονταν. Η νοτιοκορεατική εταιρεία, εν συνεχεία, επιδόθηκε σε καταιγισμό διαφημίσεων και καταχωρίσεων, ώστε να πείσει για την αξιοπιστία της και να περιορίσει το πλήγμα. Με οικονομικά κριτήρια, η ανάκληση των έξυπνων κινητών τής κόστισε περίπου 5,3 δισ. δολάρια.

Ευκαιρία επανάκαμψης

Σήμερα η Samsung έχει ένα όπλο στα χέρια της για να αποδείξει, στο μέτρο του δυνατού, στην αγορά, στους αναλυτές και στους καταναλωτές ότι οι κακές μέρες ανήκουν στο παρελθόν. Ο ειδικός αναλυτής Κιραντζέετ Κάουρ της IDC επισημαίνει ότι «με το νέο μοντέλο η Samsung έχει μια ευκαιρία να αποκαταστήσει το φιάσκο του Note 7, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα να ισχυριστεί κανείς πως τα προβλήματά της επιλύθηκαν».

Το Galaxy S8 και S8+ με τη μεγάλη οθόνη, η οποία καταλαμβάνει σχεδόν όλη τη συσκευή, με ελάχιστο περιθώριο γύρω γύρω, προσφέρει ακόμα καλύτερη ανάλυση χρωμάτων: το μαύρο είναι πιο έντονο, το λευκό λευκότερο και η φωτεινότητα καλύτερη από τα προηγούμενα μοντέλα. Επιπλέον, το Galaxy S8 προσφέρει πρώτη φορά στους καταναλωτές τον ψηφιακό βοηθό της Samsung, την υπηρεσία Bixby, η οποία ανταγωνίζεται την αντίστοιχη της Google, Assistant. Η υπηρεσία Bixby ενεργοποιείται με τη φωνή του χρήστη ή μέσω της κάμερας και επικοινωνεί με άλλες λειτουργίες. Λόγου χάριν, μπορεί κανείς να δώσει εντολή φωνητικά «βάλε αυτήν την εικόνα ως φόντο» στην οθόνη, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται με κάτι άλλο στο κινητό του.

«Το Galaxy S8 έχει ζωτική σημασία για τη Samsung», παρατηρεί ο Τόμας Χάσον, της εταιρείας ερευνών αγοράς forrester. «Υπάρχει περιθώριο χρόνου να κινηθεί στην αγορά, προτού η Apple λανσάρει τον Σεπτέμβριο το νέο iPhone, το οποίο θα συμπίπτει και με τα δέκα χρόνια από την πρώτη εμφάνισή του. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να αποκτήσει το προβάδισμα στην καινοτομία και να εξασφαλίσει μερίδιο αγοράς στα ακριβότερα και στα πιο περίτεχνα “έξυπνα κινητά”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή