Η δήλωση Ντράγκι και οι αγορές

Η δήλωση Ντράγκι και οι αγορές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μικρή άνοδο έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ωστόσο οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν σημαντικά, διότι ο Μάριο Ντράγκι διέψευσε τις μεγάλες προσδοκίες των τραπεζιτών για αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων πριν από τα τέλη του 2017. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε χθες με κέρδη 0,2%, ο Dax στη Φρανκφούρτη κατέγραψε άνοδο 0,2% και ο Cac 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,7%. Αντιθέτως, ο Ftse 100 στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 0,4%. Ανοδικά έκλεισαν Μαδρίτη και Μιλάνο, με κέρδη 1% ο Ibex 35 και με κέρδη 0,2% ο Ftse Mib. Αντιθέτως, ο τραπεζικός δείκτης της Ευρωζώνης έφθασε να υποχωρεί μέχρι 1,4% για να κλείσει τελικά με πτώση 0,7%.

Η δήλωση Ντράγκι ενίσχυσε τον τομέα των ακινήτων, που έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών. Ανοδικά κινούνταν και η Wall Street, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,4% και τον Dow Jones να εμφανίζει κέρδη 0,36% με τις τράπεζες να έχουν ανακάμψει και τις ενεργειακές εταιρείες να καταγράφουν τα υψηλότερα κέρδη. Ο τραπεζικός δείκτης του S&P 500 ενισχυόταν κατά 0,57%, έπειτα από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, ωστόσο υπήρχε επιφυλακτικότητα στην αγορά ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Σι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή