Πτώση για τις ευρωπαϊκές αγορές

Πτώση για τις ευρωπαϊκές αγορές

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν χθες με υποχώρηση, την οποία οι αναλυτές αποδίδουν στη νευρικότητα των επενδυτών ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία – δύο από τους επικρατέστερους υποψηφίους μιλούν για δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ε.Ε. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με υποχώρηση 0,1%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος υποχώρησε 0,4%.

Τη μεγαλύτερη πτώση, συγκεκριμένα 5,6%, σημείωσε η μετοχή της Banco Populare. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωσή της ότι εξετάζει νέα αύξηση κεφαλαίου και την προοπτική συγχώνευσής της. Με μοναδική εξαίρεση τον δείκτη Ftse 100 του Λονδίνου, που έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,23%, οι ευρωπαϊκοί δείκτες έκλεισαν με απώλειες. O Xetra Dax της Φρανκφούρτης με -0,5%, ο Cac 40 της Γαλλίας με -0,11% και ο Ftse Mib του Μιλάνου με πτώση 0,46%. Σημείωσαν άνοδο ασφαλή καταφύγια, όπως τα ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου, οι αποδόσεις των οποίων υποχώρησαν κατά 6 μονάδες βάσης στο 2,30%, όπως και το γιεν, που σημείωσε τα υψηλότερα επίπεδά του από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου, με το δολάριο να κινείται στα 109,77 γιεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή