Ενίσχυση κερδών για VW το α΄ τρίμηνο του 2017

Ενίσχυση κερδών για VW το α΄ τρίμηνο του 2017

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυναμικά ανακάμπτει η Volkswagen, παρά το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων που ξέσπασε το 2015 και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα και μελανότερα σημεία στην ιστορία των επιχειρήσεων. Τα καθαρά κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 3,4 δισ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2017, αντανακλώντας άνοδο 44% από πέρυσι. Τα θετικά αποτελέσματα αποδίδονται στις πολύ καλές επιδόσεις των αυτοκινήτων VW, με τα συνολικά έσοδα του ομίλου να αυξάνονται κατά 10,3% στα 56,2 δισ. ευρώ. Τα περιθώρια κέρδους του ομίλου, όπου ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι Porsche, Audi και Skoda, διαμορφώθηκαν στο 7,8%, από το 6,1% που είχε καταγραφεί την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα από τις πωλήσεις VW εκτοξεύθηκαν στα 869 εκατ. ευρώ, από τα 73 εκατ. κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2016. Τα έσοδα της Audi μειώθηκαν στο 1,2 δισ. ευρώ το α΄ τρίμηνο, από 1,3 δισ. ευρώ πέρυσι. Ανοδο 31,8% σημείωσαν τα έσοδα της Skoda, φθάνοντας τα 415 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας τόνισε ότι το διεθνές οικονομικό περιβάλλον θα εξακολουθεί να κρύβει προκλήσεις έως τα τέλη του 2017, προβλέποντας ετήσια αύξηση των εσόδων στο 4%. Τον Ιανουάριο, η Volkswagen ανέλαβε την ευθύνη του σκανδάλου ρύπων και συναίνεσε στην καταβολή 4,3 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ. Παραδέχθηκε, ουσιαστικά, ότι εξαπατούσε τις αμερικανικές αρχές και τους καταναλωτές από το 2006 έως το 2015, τοποθετώντας λογισμικά που έδιναν ψευδή στοιχεία για τις εκπομπές καυσαερίων. Οι μετρήσεις από τους ελέγχους εκπομπών καυσαερίων ήταν παραπλανητικές για 11 εκατ. οχήματα με κινητήρες ντίζελ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή