ΗΠΑ: Εγραψε φορολογικό νομοσχέδιο σε 5 ημέρες

ΗΠΑ: Εγραψε φορολογικό νομοσχέδιο σε 5 ημέρες

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε  πέντε μέρες κατάφερε η Σαχίρα Νάιτ να γράψει –σε συνεργασία με άλλα μέλη του Λευκού Οίκου και του υπουργείου Οικονομικών– τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ για τη φορολογική μεταρρύθμιση. Η 46χρονη οικονομολόγος ενημερώθηκε για την προθεσμία των πέντε ημερών από δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου στο Associated Press. Η κ. Νάιτ είναι μέλος του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου στην Ουάσιγκτον και ένα από τα λίγα πρόσωπα στο επιτελείο του κ. Τραμπ με εμπειρία σε φορολογικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα. Απόφοιτος Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, έχει εργαστεί επί σειρά ετών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κάτι που σημαίνει ότι γνωρίζει πώς να κινείται και να ελίσσεται στους κύκλους του Κογκρέσου. «Εχει πλούσια κοινοβουλευτική εμπειρία σε σημαντικά θέματα», σχολιάζει ο Αλεξ Μπριλ, ερευνητής στο American Enterprise Institute, στο Bloomberg.

Aναλυτές που μίλησαν στο CNBC εκτιμούν ότι το φορολογικό σχέδιο του κ. Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το υφιστάμενο 35% στο 15%, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του αμερικανικού χρέους κατά 7 τρισ. δολάρια την επόμενη δεκαετία, αν δεν ληφθούν άλλα μέτρα που να καλύπτουν το κενό στα φορολογικά έσοδα.

Πλην όμως, τόσο οι Ρεπουμπλικανοί όσο και οι Δημοκρατικοί αναγνωρίζουν ότι η φορολόγηση των επιχειρήσεων με συντελεστή 35% είναι πολύ υψηλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή