Πρόβλεψη για αύξηση των γερμανικών εξαγωγών στις ΗΠΑ έως και κατά 10% για το 2017

Πρόβλεψη για αύξηση των γερμανικών εξαγωγών στις ΗΠΑ έως και κατά 10% για το 2017

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα γερμανικά Εμπορικά Επιμελητήρια DIHK αναθεώρησαν σήμερα ανοδικά την πρόβλεψή τους για τις εξαγωγές στις ΗΠΑ το 2017 παρά τις εκτεταμένες ανησυχίες για τον προστατευτισμό μετά την εκλογή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Πιστεύουμε ότι φέτος είναι δυνατή μια αύξηση των εξαγωγών έως και κατά 10%», δήλωσε στο Reuters ο οικονομολόγος του DIHK για το εξωτερικό εμπόριο Φόλκερ Τράιερ. Στις αρχές της χρονιάς, το DIHK είχε προβλέψει αύξηση κατά 5%.

Ο Τραμπ έχει κατ’ επανάληψη επικρίνει το τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας ενώ σε ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε «πολύ κακές» τις πολιτικές της Γερμανίας σε ό,τι αφορά το εμπόριο και τις δαπάνες.

Οι γερμανικές εξαγωγές στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τις εισαγωγές από τη χώρα αυτή περίπου κατά 14 δισεκ. ευρώ – το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα που έχει η Γερμανία με οποιαδήποτε χώρα.

Οι γερμανικές εξαγωγές στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί από τότε που ο Τραμπ ανέλαβε την εξουσία, σημειώνοντας αύξηση κατά 8,2% στα 29,1 δισεκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο ύστερα από μείωση κατά 6% τον περασμένο χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή