Σε πείσμα του Τραμπ η Ford μεταφέρει μέρος παραγωγής της στην Κίνα

Σε πείσμα του Τραμπ η Ford μεταφέρει μέρος παραγωγής της στην Κίνα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor ανακοίνωσε ότι μεταφέρει στην Κίνα μέρος της παραγωγής του μοντέλου Focus, αλλά και ότι σχεδιάζει να εισαγάγει οχήματα από την Κίνα στις ΗΠΑ. Δικαιολογώντας την επιλογή της, που αναμένεται για τα μέσα του 2019, η Ford επικαλέστηκε οικονομικά κίνητρα καθώς με τη μεταφορά της παραγωγής αναμένεται να εξοικονομήσει 500 εκατ. δολάρια.

Προσβλέπει, όμως, παράλληλα σε πωλήσεις 80.000 οχημάτων της στην Κίνα μέσα στο έτος και εκτιμάται ότι δίνει, έτσι, στην Κίνα σημαντικότερο ρόλο στην παραγωγή της των μοντέλων της για τη Βόρεια Αμερική, θέτοντας το Μεξικό σε δεύτερη μοίρα. Ανάμεσα στα μοντέλα που αναμένεται να εξάγει στην Κίνα είναι και το Lincoln Navigator, το πολυτελές αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου (SUV) που θα αρχίσει να παράγεται σε μονάδα παραγωγής φορτηγών στο Κεντάκι.

Η μεταφορά μέρους της παραγωγής της Ford στη δεύτερη οικονομία του κόσμου και η εισαγωγή οχημάτων της από την Κίνα στις ΗΠΑ αποτελούν την πρώτη επενδυτική απόφαση του νέου διευθύνοντος συμβούλου, Τζι Χάκετ. Αντανακλά παράλληλα μια αλλαγή στη στρατηγική της εταιρείας, καθώς η Ford διαπιστώνει ότι στις ΗΠΑ μειώνεται η ζήτηση για μικρά αυτοκίνητα και αυξάνεται για τα ακριβά φορτηγά και τα αυτοκίνητα ελεύθερου χρόνου. Τα μικρά αυτοκίνητα αντιπροσώπευαν πάνω από το 50% των πωλήσεων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ έως το 2012. Φέτος, όμως, το ποσοστό τους υποχώρησε στο 37%.

Τον Ιανουάριο, κι ενώ δεχόταν αλλεπάλληλες επικρίσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο επειδή μετέφερε την παραγωγή μικρών αυτοκινήτων στο Μεξικό, η Ford ακύρωσε το σχέδιό της για την κατασκευή μονάδας παραγωγής του μοντέλου Focus στο Σεντ Λούις και ανακοίνωσε ότι θα παράγει τα καινούργια Focus σε μια υφιστάμενη μονάδα της.

Χθες ανακοίνωσε, άλλωστε, ότι θα επενδύσει 900 εκατ. δολάρια στη μονάδα της στο Κεντάκι προκειμένου να κατασκευάζει εκεί τη νέα έκδοση των μοντέλων Navigator και Ford Expedition. Σκοπεύει, τέλος, να αυξήσει την παραγωγή αυτοκινήτων ελεύθερου χρόνου στη μονάδα της στο Οχάιο αν αυξηθεί η ζήτηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή