Η Deutsche Bank μεταφέρει δραστηριότητές της από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη

Η Deutsche Bank μεταφέρει δραστηριότητές της από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Deutsche Βank ανακοίνωσε τη μεταφορά μεγάλων τμημάτων των δραστηριοτήτων της από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη. Αυτή η απόφασή της έρχεται να προστεθεί σε όσα έχουν δημοσιευθεί τον τελευταίο καιρό σχετικά με το ότι η Φρανκφούρτη θα είναι η κερδισμένη από το Brexit, καθώς αρκετοί χρηματοπιστωτικοί και επενδυτικοί οίκοι την επιλέγουν για να μετακινήσουν προς τα εκεί τις δραστηριότητές τους. Πάντως, ανεξαρτήτως των αποφάσεων του γερμανικού τραπεζικού ομίλου, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της βρετανικής τράπεζας Barclays, Τζον Μακφάρλαν, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Δεν φαίνεται να ανησυχεί για το ενδεχόμενο μεταφοράς του μηχανισμού εκκαθάρισης των συναλλαγών παραγώγων σε ευρώ σε άλλη πόλη εκτός του Λονδίνου. Κατά τον κ. Μακφάρλαν, λοιπόν, οι δραστηριότητες συναλλαγών σε ευρώ στην αγορά παραγώγων και η εκκαθάρισή τους, καθώς και η διαχείριση κεφαλαίων, είναι πιθανότερο να παραμείνουν στη βρετανική πρωτεύουσα εν συγκρίσει με άλλες τραπεζικές δραστηριότητες. «Το σωστό για την Ε.Ε. και τη Βρετανία είναι να διατηρηθεί στο Λονδίνο μέρος των δραστηριοτήτων σε ευρώ», τόνισε. «Ο μηχανισμός είναι αποτελεσματικός και το κόστος χαμηλότερο, αν σκεφθεί κανείς ότι, λόγου χάρη, η εκκαθάριση διεξάγεται ηλεκτρονικά».

Ειδικότερα, τώρα, όσον αφορά την Deutsche Bank, καλά πληροφορημένες πηγές, που διατηρούν την ανωνυμία τους, ανέφεραν ότι ετοιμάζεται να μεταφέρει από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη μέρος των δραστηριοτήτων της στην επενδυτική τραπεζική και στις συναλλαγές. Αντίστοιχα, θα μετατοπισθούν και εκατοντάδες θέσεις χρηματιστών καθώς και λογαριασμοί σχεδόν 20.000 πελατών της. Η στρατηγική η οποία διαμορφώνεται αυτήν την περίοδο και τελεί υπό συνεχή αναθεώρηση αναλόγως των διαδικασιών του Brexit, θα εφαρμοστεί τους επόμενους 18 μήνες. Παλαιότερα, ο Τζον Κράιαν, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, είχε δηλώσει ότι λόγω επικείμενης εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. ήθελε η τράπεζά του να βρίσκεται εγγύτερα στη βάση της στη Γερμανία. Εν τω μεταξύ, σε αυτήν τη διαδικασία βρίσκονται και άλλοι διεθνείς τραπεζικοί όμιλοι με έδρα το Λονδίνο ή εκτεταμένη παρουσία εκεί.

«Κάθε τράπεζα της ηπειρωτικής Ευρώπης επεξεργάζεται εναλλακτικές για επαναπατρισμό ορισμένων δραστηριοτήτων της στην εθνική της αγορά», επισημαίνει ο διαχειριστής κεφαλαίων Γκιλντάς Σάρι, της Axiom Alternative Ιnvestments. Τη Φρανκφούρτη, εκτός της DB, έχουν επιλέξει και οι διεθνείς όμιλοι των Standard Chartered, Nomura Ηoldings, Sumitomo Mitsui Financial Group και Daiwa Securities Group. Τέλος, οι αμερικανικές τράπεζες Citigroup, Goldman Sachs Group και Morgan Stanley μελετούν και αυτές τα πιθανά σενάρια αποχώρησης από το Λονδίνο και μεταφοράς τους στη Φρανκφούρτη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή