Επιστρέφει, αλλά μόνο στη Ν. Κορέα το νέο Samsung Galaxy Note 7

Επιστρέφει, αλλά μόνο στη Ν. Κορέα το νέο Samsung Galaxy Note 7

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρότι αρκετός κόσμος ανέμενε την οριστική απόσυρση του Samsung Galaxy Note 7, λίγους μήνες μετά τις μικροεκρήξεις που είχαν σημειωθεί σε ορισμένες συσκευές τον Οκτώβριο του 2016, το κινητό «αναστήθηκε», κυριολεκτικά, μέσα από τις στάχτες του και συστήνεται στο κοινό της Σεούλ με το νέο όνομα «Galaxy Note Fan Edition». Πρόκειται για τη νέα συσκευή που παρουσίασε η νοτιοκορεατική εταιρεία χθες στη Σεούλ, η οποία θα διαθέτει μικρότερη και ασφαλέστερη μπαταρία χωρητικότητας 3.200 mAh, για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά. Οι προηγούμενες συσκευές, που παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα με την μπαταρία λίγο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας φόρτισης, διέθεταν μπαταρία χωρητικότητας 3.400 mAh. Το νέο μοντέλο βασίστηκε, επί της ουσίας, στην αξιοποίηση των εξαρτημάτων εκατομμυρίων smartphones που ανεκλήθησαν μετά τον μεγάλο αριθμό εκρήξεων που σημειώθηκαν πέρυσι. Ωστόσο, για να διασφαλίσει την ασφάλεια των χρηστών αλλά και τη φήμη της, η εταιρεία προέβη αυτή τη φορά στην εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας για τη λειτουργικότητα της μπαταρίας. Επίσης, το νέο smartphone θα είναι το πρώτο Note που θα διαθέτει την ψηφιακή βοηθό της Samsung, την Bixby, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στα smartphones Galaxy S8 και Galaxy S8 Plus, φέρνοντας την επανάσταση στον κόσμο των smartphones.

H νέα ανανεωμένη συσκευή θα διατηρήσει τα χαρακτηριστικά που είχε η προηγούμενη, παρότι η Samsung, μετά τα ατυχή συμβάντα που είχαν σημειωθεί σε ΗΠΑ και Νότια Κορέα, αποφάσισε την ανάκληση τουλάχιστον 4,3 εκατ. συσκευών. Ειδικότερα, η κάμερα των 12 megapixel που προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού στους πελάτες της Samsung, όταν κυκλοφόρησε πρώτη φορά πέρυσι, θα αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του νέου μοντέλου Galaxy Note Fan Edition. Το νέο μοντέλο θα τεθεί σε κυκλοφορία στη Σεούλ αύριο και προβλέπεται ότι θα πουληθούν περίπου 400.000 συσκευές, αποφέροντας έσοδα για την εταιρεία που θα υπερβούν τα 210 εκατ. ευρώ.

Επίσης, με στόχο να επανακτήσει το ενδιαφέρον του κοινού για τα μοντέλα της, η Samsung αποφάσισε να μειώσει την τιμή του νέου αναβαθμισμένου μοντέλου κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη συσκευή, με την τελική τιμή να διαμορφώνεται περίπου στα 700.000 γουάν, δηλαδή στα 535 ευρώ. Αντιθέτως, η τιμή του Samsung Galaxy Note 7, όταν κυκλοφόρησε πρώτη φορά, τον Αύγουστο του 2016, ανερχόταν στα 988.800 γουάν.

Τα όσα συνέβησαν πέρυσι αποδείχθηκαν ιδιαίτερα επιζήμια για την εταιρεία, καθώς της κόστισαν περίπου 5 δισ. δολ., πλήττοντας την εικόνα και τη φήμη της και εκτοξεύοντας τις πωλήσεις των συσκευών του βασικού της ανταγωνιστή, της Apple. Εντούτοις, από τότε η εταιρεία προσπάθησε να ανακάμψει με την προώθηση του μοντέλου Galaxy S8, και με το Galaxy Note FE επιδιώκει να επανακτήσει την αξιοπιστία της στο καταναλωτικό κοινό. H εταιρεία αποφάσισε την πώληση της νέας συσκευής, αφού είχαν προηγηθεί έρευνες τόσο από την ίδια όσο και από ανεξάρτητες εταιρείες που υποδεικνύουν ως κύριο υπεύθυνο των εκρήξεων τα προβλήματα της μπαταρίας του κινητού. Η εταιρεία, ωστόσο, παραμένει ιδιαίτερα επιφυλακτική στις κινήσεις της και δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν θα προχωρήσει στην πώληση του Galaxy Note FE και σε άλλες αγορές. Προς το παρόν, δεν σχεδιάζει να το προωθήσει στις ΗΠΑ και στην Ινδία. Είναι, μάλιστα, πιθανόν η ενδεχόμενη προώθησή του σε άλλες αγορές του εξωτερικού να εξαρτηθεί από την αποδοχή που θα έχει το νέο μοντέλο στο κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή