Η Μόσχα ταρακούνησε τις ευρωπαϊκές αγορές

Η Μόσχα ταρακούνησε τις ευρωπαϊκές αγορές

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες έκλεισαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Στην αμερικανική αγορά, τώρα, μετά τα νέα δημοσιεύματα για πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ παρατηρήθηκαν μαζικές πωλήσεις μετοχών, αν και αργότερα οι απώλειες εν μέρει αντισταθμίστηκαν. Ο δείκτης δολαρίου έναντι έξι νομισμάτων είχε πτώση.

Οπως επισημαίνουν αναλυτές, η περίοδος αυτή συμβαδίζει με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ αναμένεται και η σημερινή κατάθεση της προέδρου της Fed, Τζάνετ Γέλεν. «Μέχρι σήμερα οι αγορές αγνοούσαν τις πολιτικές ειδήσεις», επισημαίνει oΤζον Κόνλον, επικεφαλής στρατηγικής της People United Wealt Management. «Τώρα μου προξενεί εντύπωση ότι το θέμα των εταιρικών αποτελεσμάτων, που ήταν καθοριστικό στο παρελθόν, παραμερίζεται και στο προσκήνιο είναι η Ρωσία».

Στη Γηραιά Ηπειρο ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,7%. Στη χθεσινή συνεδρίαση απώλειες σημείωσαν οι τιμές μετοχών των ομίλων τροφίμων και ποτών, καθώς και άλλων καταναλωτικών ειδών. Ο λόγος ήταν πως τα κέρδη τους έδειξαν εξασθένηση. Ο όμιλος λιανεμπορίου Marκs and Spencer είχε αύξηση ετησίων πωλήσεων, αλλά η μετοχή του είχε κάμψη 4,7% λόγω απογοητευτικών πωλήσεων στον κλάδο τροφίμων. Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας ανήλθε 1% λόγω ειδήσεων για αύξηση πωλήσεων αυτοκινήτων στην Κίνα. «Συνολικά στην Ευρώπη η αβεβαιότητα για τις κινήσεις στο χρηματιστήριο έχει αποδυναμωθεί και αυτό θα μεταφραστεί σε επαναγορές μετοχών», παρατηρεί ο Βαλεντίν Μπισάτ, αναλυτής της Μirabaud Asset Management. Στο Λονδίνο ο FTSΕ 100 έκλεισε με – 0,55%, στο Παρίσι ο CAC 40 με – 0,48% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με – 0,07%. Tέλος, στην αγορά εμπορευμάτων τo αργό Νέας Υόρκης ανήλθε 1,8% στα 45,18 δολάρια το βαρέλι, ενώ οι επενδυτές αναμένουν ότι τα επίσημα στοιχεία θα δείξουν περαιτέρω μείωση στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ. Η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,2% στα 1.216,99 δολάρια η ουγγιά, πλησιάζοντας τα χαμηλότερα Μαρτίου λόγω προσδοκιών για σκλήρυνση νομισματικής πολιτικής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή