Το Παρίσι διεκδικεί τράπεζες λόγω Brexit

Το Παρίσι διεκδικεί τράπεζες λόγω Brexit

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μεταφορά περισσότερων θέσεων εργασίας από το Σίτι του Λονδίνου έκανε λόγο η JPMorgan, αν οι Βρυξέλλες απαιτήσουν την εκτέλεση περισσότερων δραστηριοτήτων εκτός Σίτι του Λονδίνου και εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης στη μετα-Βrexit εποχή. Από το Παρίσι, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ, δήλωσε χθες ότι στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να εξελιχθεί η πρωτεύουσα της χώρας σε νέο χρηματοοικονομικό κέντρο της Ευρώπης. «Το μήνυμα που θέλω να μεταφέρω είναι πολύ απλό: η γαλλική κυβέρνηση δεσμεύεται να ενισχύσει με κάθε μέσο το οικονομικό προφίλ του Παρισιού».

Οι Βρυξέλλες προτίθενται να μεταφέρουν την εκκαθάριση συναλλαγών παραγώγων σε ευρώ από το Σίτι του Λονδίνου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα συμβιβαστούν σε αυτό το θέμα, ιδιαίτερα όταν το Λονδίνο δεν αλλάξει στάση στο μεταναστευτικό. Λόγω Brexit, οι τράπεζες στη Βρετανία δεν θα έχουν, επίσης, ελεύθερη πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου της Ε.Ε.

Αν και δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί οι όροι του διαζυγίου της Ε.Ε. με τη Βρετανία, οι υπόλοιπες κυβερνήσεις σπεύδουν να αποκτήσουν έστω και ένα μέρος από τις κερδοφόρες δραστηριότητες του Σίτι του Λονδίνου. Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον δήλωσε ότι η Ε.Ε. έχει τη δυνατότητα να αναγκάσει τις εταιρείες στο Σίτι να μεταφέρουν ακόμη περισσότερους υπαλλήλους στο εξωτερικό, αν απαιτήσουν την πραγματοποίηση ακόμα περισσότερων δραστηριοτήτων στις αγορές των κρατών-μελών και όχι σε χώρα που θα είναι εκτός ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή