Σημαντικές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Σημαντικές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες απώλειες καταγράφηκαν χθες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εξαιτίας των απογοητευτικών αποτελεσμάτων τριμήνου από τις Ericsson και Lufthansa και κυρίως εξαιτίας της διάψευσης των προσδοκιών για πιο περιοριστική νομισματική πολιτική από τη Fed και την EKT.

To δολάριο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 μηνών έναντι καλαθιού σημαντικών νομισμάτων, εξαιτίας της αποτυχίας των Ρεπουμπλικανών να ψηφίσουν σχέδιο νόμου για την κατάργηση του νόμου Ομπάμα περί καθολικής ασφάλισης υγείας. Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε χθες με απώλειες 1,1%. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,6%, με την είδηση πως περιορίστηκαν το δεύτερο τρίμηνο τα έσοδα της Goldman Sachs από τη διαπραγμάτευση ομολόγων να εντείνει τις πιέσεις.

Η μετοχή της Deutsche Bank έκλεισε με πτώση 2,5% και αυτή της Barclays με ζημίες 1,91%. Η μετοχή της Ericsson υποχώρησε κατά σχεδόν 16%, αφότου αναθεώρησε αρνητικά την πρόβλεψή της για την αγορά υποδομών κινητής τηλεφωνίας και η μετοχή του διαδικτυακού καταστήματος λιανικών πωλήσεων Zalando υποχώρησε κατά 8,3%, αφότου ανέφερε πως επιβραδύνεται ο ρυθμός των πωλήσεων. Τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών της Ευρωζώνης αναμένεται να είναι ελαφρώς χειρότερα το τρίτο τρίμηνο, ενώ πολλοί αναλυτές θεωρούν πως η ανατίμηση του ευρώ τις τελευταίες εβδομάδες θα επιβραδύνει τις εξαγωγές. To κοινό νόμισμα ενισχύθηκε κατά 0,7% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία διαμορφώθηκε στο 1,1556, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2016. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,19% και στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε 1,2%. Παρόμοια κατάσταση και στο Παρίσι με τον CAC 40 να υποχωρεί κατά 1%, ενώ ακόμη μεγαλύτερες, 1,5%, ήταν οι απώλειες για τον IBEX 35 στη Μαδρίτη. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε και αυτός με απώλειες 0,6%. Στη Wall Street o Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,3% και ο S&P 500 ήταν σχεδόν αμετάβλητος (-0,02%). Αντιθέτως, ο Nasdaq ενισχυόταν κατά 0,3%. Ο χρυσός εμφάνιζε κέρδη της τάξης του 0,8% στα 1243,40 δολάρια η ουγγιά. Το πετρέλαιο κινούνταν ανοδικά προς τα 49 δολάρια το βαρέλι με το Brent να ενισχύεται κατά 1,01%, στα 48,91 δολάρια το βαρέλι, και το αμερικανικό αργό WTI να εμφανίζει κέρδη 0,98%, στα 46,47 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή