5,2 εκατ. νέοι συνδρομητές για Netflix το β΄ τρίμηνο 2017

5,2 εκατ. νέοι συνδρομητές για Netflix το β΄ τρίμηνο 2017

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημοφιλής διαδικτυακή πλατφόρμα ψυχαγωγίας Netflix δεν έχει κατακτήσει μόνο την αμερικανική αγορά, αλλά φαίνεται ότι εδραιώνει τη θέση της παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, η εταιρεία, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της Wall Street, προσέθεσε το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους 5,2 εκατ. νέους συνδρομητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από άλλες χώρες, εκτός των ΗΠΑ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει τη Δευτέρα η μετοχή της εταιρείας κατά 10,4%.

Οι μετοχές της υπηρεσίας streaming παρουσίασαν άνοδο από 16,82 δολ. έως 178,55 δολ. κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, ξεπερνώντας το ύψος των 166,87 δολ. που σημειώθηκε στις 8 Ιουνίου. Στα τέλη Ιουνίου, η εταιρεία για πρώτη φορά κατέγραψε περισσότερους συνδρομητές στο εξωτερικό, με τον αριθμό τους να ανέρχεται στα 52,03 εκατ. έναντι 51,92 εκατ. χρηστών στις ΗΠΑ. Η εταιρεία προσέθετε μηνιαίως περίπου 4,14 εκατ. συνδρομητές σε αγορές του εξωτερικού, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών για μηνιαία αύξηση που ανέρχεται στα 2,59 εκατ. Επίσης, στις ΗΠΑ κατεγράφησαν μηνιαίως 1,07 χρήστες. ξεπερνώντας και πάλι τις προβλέψεις των αναλυτών για την προσθήκη 631.000 χρηστών.

Επίσης, το β΄ τρίμηνο του 2017 τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 32,3%, στα 2,79 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι η εταιρεία δαπανά περίπου 6 δισ. δολ. τον χρόνο για να προσφέρει υπηρεσίες ψυχαγωγίας, ικανές να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των χρηστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή