Η BMW θέλει να φτιάξει το ηλεκτροκίνητο Mini στη Μεγάλη Βρετανία

Η BMW θέλει να φτιάξει το ηλεκτροκίνητο Mini στη Μεγάλη Βρετανία

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βλέψεις προς τη Βρετανία, και συγκεκριμένα προς το εργοστάσιό της στην Οξφόρδη, έχει η BMW για να κατασκευάσει το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο Mini Cooper. Η γερμανική εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει για άλλη μία φορά το εργοστάσιό της στην Οξφόρδη, παραβλέποντας τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει για τις επιχειρήσεις η επικείμενη απόσχιση της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Η συναίνεση του γερμανικού κολοσσού για την κατασκευή του ηλεκτροκίνητου μοντέλου στη Βρετανία θα αποτελέσει καλό νέο για την κυβέρνηση, η οποία αντιμετωπίζει τη δυσαρέσκεια πολλών επιχειρήσεων μετά την απόφαση εξόδου από την Ε.Ε. Σημειώνεται ότι τo 60% των 360.000 αυτοκινήτων Mini Cooper κατασκευάζεται στην Οξφόρδη, ωστόσο η γερμανική εταιρεία έχει κατασκευάσει και δεύτερη μονάδα στη Ολλανδία, καθώς εντάθηκαν τον τελευταίο καιρό οι ανησυχίες της εταιρείας για την εξαγωγική δύναμη της Βρετανίας μετά το Brexit.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters για το ενδεχόμενο κατασκευής του νέου μοντέλου στην Οξφόρδη, εκπρόσωπος της εταιρείας επισήμανε ότι «δεν έχει ακόμη ληφθεί η τελική απόφαση». Στο εργοστάσιο της BMW στην Οξφόρδη απασχολούνται περίπου 4.600 υπάλληλοι έναντι 4.500 υπαλλήλων που εργάζονται σε άλλη μονάδα στην Ολλανδία, την οποία διαχειρίζεται η εταιρεία VDL Nedcar.

Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν εκφράσει έντονους φόβους για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., καθώς εκτιμούν ότι οι μονάδες τους παγκοσμίως θα πληγούν από το ενδεχόμενο επιβολής δασμών σε περίπτωση που η χώρα ακολουθήσει ένα «σκληρό» Brexit.

Ωστόσο, η ιαπωνική Nissan δήλωσε τον Οκτώβριο ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή δύο νέων μοντέλων στη Βρετανία. Προέβη, μάλιστα, σε αυτήν τη δήλωση αφότου η βρετανική κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι θα προσπαθήσει να αποτρέψει τις αρνητικές επιπτώσεις του Brexit. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο Mini Cooper θα διαθέτει εξαρτήματα, μηχανή και μπαταρία τα οποία θα κατασκευάζουν οι μονάδες της εταιρείας που εδράζονται στη Βαυαρία. Ανώνυμη πηγή που μίλησε στο Reuters δήλωσε ότι οι τελικές αποφάσεις ενδέχεται να ληφθούν τον Σεπτέμβριο.

Είναι γεγονός ότι η βρετανική βάση της εταιρείας έχει βαρύνουσα σημασία, με τα πρώτα μοντέλα Mini Cooper να κατασκευάζονται από τη μεγάλη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία British Motor Corporation.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή