32 εκατ. ανασφάλιστοι, αν καταργηθεί το Οbamacare

32 εκατ. ανασφάλιστοι, αν καταργηθεί το Οbamacare

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ η αντιπαράθεση για την κατάργηση του Obamacare βρίσκεται στα ύψη, έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου αποκαλύπτει ότι 32 εκατ. άνθρωποι στις ΗΠΑ θα μείνουν ανασφάλιστοι έως το 2026, σε περίπτωση που καταργηθεί το Obamacare και δεν αντικατασταθεί από ένα νέο πρόγραμμα περίθαλψης και κοινωνικής ασφάλισης.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει προγραμματίσει ψηφοφορία για την άμεση ανάκληση του νόμου για την καθολική ασφάλιση του Ομπάμα, λίγες ημέρες μετά την αποτυχία του Τραμπ να περάσει από τη Γερουσία τον νόμο που θα αντικαταστήσει το Obamacare. Σύμφωνα με την ανεξάρτητη υπηρεσία του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, που υπολογίζει τις οικονομικές επιπτώσεις των νομοσχεδίων στον αμερικανικό προϋπολογισμό, ο αριθμός των ανασφάλιστων μόνο για το 2018 θα ανέλθει στα 17 εκατ. άτομα. Επίσης, τα προγράμματα ατομικής κοινωνικής ασφάλισης θα αυξηθούν κατά 25% το επόμενο έτος και θα διπλασιαστούν έως το 2026.

Σε γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε 49 Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές στον Λευκό Οίκο, τόνισε ότι θα επιθυμούσε κάτι παραπάνω από την άμεση ανάκληση του νόμου κοινωνικής ασφάλισης που υιοθέτησε ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα.

Μάλιστα, ο κ. Τραμπ ζήτησε από τους γερουσιαστές να μη φύγουν από την Ουάσιγκτον για τις αυγουστιάτικες διακοπές τους, προκειμένου να συνεισφέρουν με ιδέες για τη διαμόρφωση ενός νέου νόμου για την υγεία και να ψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο.

Στην αρχή της συνάντησής τους, ο κ. Τραμπ δήλωσε ότι «είμαστε πολύ κοντά». Ο ίδιος, μάλιστα, ζήτησε από τους γερουσιαστές να τηρήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και να προχωρήσουν στην κατάργηση και την αντικατάσταση του Obamacare. Μετά το γεύμα, ο κ. Μακόνελ δήλωσε ότι θα ξεκινήσει συζήτηση την επόμενη εβδομάδα για την ανάκληση του ισχύοντος νόμου κοινωνικής ασφάλισης, παρά τις ενδείξεις ότι θα αποτύχει για άλλη μία φορά, καθώς τρεις Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές δεν στήριξαν το προηγούμενο νομοσχέδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή