Ερευνα στην Αmazon από Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ

Ερευνα στην Αmazon από Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) εξετάζει καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες η Amazon παραπλανά πελάτες για τις εκπτώσεις που προσφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters. Η έρευνα διεξάγεται στο πλαίσιο εξέτασης της συμφωνίας εξαγοράς της Whole Foods από την Amazon, γεγονός που σημαίνει ότι η FTC εξετάζει εις βάθος μια συμφωνία που ορισμένοι επικριτές υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να δώσει αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην Amazon.

Η Επιτροπή ερευνά καταγγελία που έχει καταθέσει η οργάνωση προστασίας καταναλωτών Consumer Watchdog, η οποία ερεύνησε περίπου 1.000 προϊόντα που περιλαμβάνονταν τον Ιούνιο στην ιστοσελίδα της Amazon. Η οργάνωση ανακάλυψε ότι η Amazon ανέφερε πως είχε μειώσει την τιμή στο 46% αυτών των προϊόντων. Ωστόσο, η Consumer Watchdog υποστηρίζει ότι, αναλύοντας τα δεδομένα, ανακάλυψε πως το 64% αυτών των προϊόντων που η Amazon υποστήριζε πως διατίθενται σε μειωμένη τιμή, στην πραγματικότητα είχαν υψηλότερη τιμή από αυτήν που είχαν τις προηγούμενες 90 ημέρες. Η καταγγελία περιλαμβάνεται σε επιστολή που έστειλε η οργάνωση προστασίας καταναλωτών προς την FTC στις 6 Ιουλίου και, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, μετά την παραλαβή της άρχισε η ανεπίσημη διερεύνηση της υπόθεσης. Η FTC αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση, ενώ δεν είναι σαφές αν η Επιτροπή θα αρχίσει επίσημη έρευνα. Σε ανακοίνωση Τύπου, η Amazon υποστηρίζει ότι η ανάλυση που έκανε η οργάνωση Consumer Watchdog είναι «λανθασμένη». «Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η οργάνωση Consumer Watchdog είναι λάθος, υποστηρίζει η Amazon. «Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά κατά πόσον οι εκπτωτικές τιμές που προσφέρουν κατασκευαστές και πωλητές είναι όντως χαμηλότερες από τις τιμές που υπήρχαν πρόσφατα στην Amazon και σε άλλες εταιρείες λιανικής πώλησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση Τύπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή