Η τεχνητή νοημοσύνη, μοχλός ανάπτυξης για την Κίνα

Η τεχνητή νοημοσύνη, μοχλός ανάπτυξης για την Κίνα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος μοχλός για την ανάπτυξη της Κίνας έως το 2020 είναι ο τομέας της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με σχέδια που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η κινεζική κυβέρνηση. Βασικοί τομείς ανάπτυξης θα είναι η ρομποτική, η εικονική πραγματικότητα και η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης στα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, «η τεχνητή νοημοσύνη έχει γίνει το νέο πεδίο διεθνούς ανταγωνισμού. Θα πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, να δημιουργήσουμε ένα νέο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, να φτιάξουμε νέες βιομηχανίες και να ενισχύσουμε την εθνική ασφάλεια». Το νέο σχέδιο που ανακοίνωσε η Κίνα καταδεικνύει τη φιλοδοξία της να γίνει παγκόσμια δύναμη στον τομέα της τεχνολογίας, με την υποστήριξη των κινεζικών τεχνολογικών κολοσσών, των κέντρων μελέτης και των στρατιωτικών μονάδων που επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Σε διεθνές επίπεδο, όπως παρουσιάζει σε έκθεσή της η συμβουλευτική εταιρεία PwC, η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης θα φέρει 15,7 τρισ. δολ στην παγκόσμια οικονομία έως το 2030.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για τη μέση παραγωγή που καταγράφεται σε δύο από τις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως, την Κίνα και την Ινδία. Αυτό, λοιπόν, σημαίνει ότι η κίνηση της Κίνας είναι καθοριστική για την επικείμενη αναπτυξιακή της πορεία. Λόγω της υψηλής εξειδίκευσης της Κίνας στον κατασκευαστικό τομέα, η έκθεση της PwC επισημαίνει ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως θα ενισχυθεί περαιτέρω από την ενασχόλησή της με τις νέες μορφές πληροφορικής. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και έκθεση της Accenture Plc και της Frontier Economics, που δημοσιεύθηκε τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την οποία η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να ενισχύσει κατά 1,6% την ανάπτυξη της χώρας, με τον μέσον όρο να διαμορφώνεται στο 7,9% έως το 2035, προσθέτοντας πάνω από 7 τρισ. στο εγχώριο ΑΕΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή