Το Brexit θα κοστίσει ακριβά στην HSBC

Το Brexit θα κοστίσει ακριβά στην HSBC

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοστοβόρα θα είναι η μετακίνηση 1.000 εργαζομένων στον βραχίονα επενδύσεων της HSBC, από το Λονδίνο στο Παρίσι, λόγω Brexit. Ενδεχομένως να κοστίσει έως και 254 εκατ. ευρώ. Η δαπάνη αφορά τόσο τις νομικές υπηρεσίες όσο και τα μεταφορικά. Πρόκειται για μια από τις πρώτες ενδείξεις τού τι θα σημάνει για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο της Βρετανίας η έξοδός της από την Ε.Ε. Η HSBC, αρχικά, αποταμίευσε 3,4 εκατ. ευρώ για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από το Brexit.

Ο επικεφαλής της, Στιούαρτ Γκιούλιβερ, πρόβλεψε, εντούτοις, ότι αυτές οι δαπάνες μπορεί να φθάσουν και τα 169-254 εκατ. ευρώ, ώστε να υπάρξει η μετεγκατάσταση των 1.000 προαναφερθέντων στελεχών της. Αυτοί οι άνθρωποι θα ενσωματωθούν στο δυναμικό της HSBS στο Παρίσι. Ετσι, η τράπεζα θα εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ε.Ε., εξυπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πελάτες της. «Εκτιμάμε ότι, λόγω Brexit, διακυβεύονται έσοδα της τάξεως του 900.000 ευρώ, αλλά στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να τα χάσουμε», πρόσθεσε ο κ. Γκιούλιβερ. Αλλωστε, οι μέχρι τώρα επιδόσεις της HSBC δείχνουν ακριβώς το αντίθετο, επιβραβεύοντας το εξαετές πρόγραμμα ανασυγκρότησης που εκπόνησε ο κ. Γκιούλιβερ.

Η HSBC το β΄ τρίμηνο του 2017 εμφάνισε αύξηση εσόδων και προ φόρων κερδών κατά 4% και 13%, αντίστοιχα, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η HSBC εξακολουθεί να επενδύει στις ασιατικές αγορές, προσδοκώντας υψηλά κέρδη, ενώ ενισχυμένα αποδείχθηκαν και τα έσοδά της από τον βραχίονα επενδύσεων. Σε μια εποχή που οι περισσότερες ευρωπαϊκές τράπεζες περικόπτουν το μέρισμά τους, η HSBC θα προσφέρει μέρισμα 1,8 δισ. ευρώ στους μετόχους της. Επίσης, θα υλοποιήσει ακόμα ένα πρόγραμμα επαναγοράς ίδιων μετοχών ύψους 4,65 δισ. ευρώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή