Εξαίρεση στην άνοδο η αγορά της Φρανκφούρτης

Εξαίρεση στην άνοδο η αγορά της Φρανκφούρτης

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με την αρωγή των ευνοϊκών εταιρικών αποτελεσμάτων από πολλούς διαφορετικούς κλάδους. Εξαίρεση αποτέλεσε ο DAX, ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, ο οποίος επηρεάστηκε αρνητικά από τις ειδήσεις για τον βιομηχανικό κολοσσό της Siemens. Η γερμανική εταιρεία καθυστερεί την προγραμματισμένη εισαγωγή θυγατρικής της στον τομέα της υγείας στο χρηματιστήριο. Ειδικότερα, η Siemens ανακοίνωσε πως η εισαγωγή θα γίνει την επόμενη χρονιά εξαιτίας των απογοητευτικών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι στρατηγικής μετοχών στον κλάδο διαχείρισης πλούτου της Credit Suisse αναθεώρησαν προς το καλύτερο την κατάταξη των μετοχών των γερμανικών ομίλων. «Η πορεία των εταιρικών εσόδων στη Γερμανία δεν είναι ιδιαίτερα δυναμική, αλλά γενικά μιλώντας οι μετοχές των γερμανικών εταιρειών δεν έχουν χειρότερη επίδοση από εκείνη των μετοχών άλλων ευρωπαϊκών ομίλων», επισήμανε ο Πιερ Μπος, επικεφαλής στρατηγικής της Credit Suisse Wealth Management. Ο DAX έκλεισε με -0,22%, στο Παρίσι ο CAC 40 με κέρδη 0,46% και ο FTSE 100 με ενίσχυση 0,85%. Ο δε πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,08%. Θετικά επηρέασαν την αγορά τα υψηλά κέρδη της Unicredit, της Bic και της Next.

Στην αμερικανική αγορά υπήρξε αποδυνάμωση στις μετοχές υψηλής τεχνολογίας, συμπαρασύροντας στις απώλειες τον S&P 500 και τον Νasdaq πριν από το κλείσιμο. Αντιθέτως, ο Dow Jones ενισχυόταν και είχε υπερβεί τις 22.000 μονάδες, οδεύοντας σε νέα επίπεδα-ρεκόρ. Κατά τον Ράντι Φρέντερικ, αντιπρόεδρο του κλάδου συναλλαγών παραγώγων στην Charles Schwab, «αυτήν την περίοδο ο κλάδος υψηλής τεχνολογίας διέρχεται φάση συσπείρωσης, οι επενδυτές αποσύρονται από τους μεγάλους ομίλους και στρέφονται σε άλλους με χαμηλότερες επιδόσεις».

Το ευρώ προς το δολάριο ενισχύθηκε στα 1,1874 δολάρια. Οι επενδυτές διερευνούν τυχόν ενδείξεις για την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας, που θα επηρεάσουν τη Fed στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα και ενδεχομένως και το αμερικανικό νόμισμα. Τέλος, χθες, στην αγορά εμπορευμάτων το πετρέλαιο κινήθηκε καθοδικά. Συγκεκριμένα, το αργό Νέας Υόρκης υποχώρησε κατά 0,5% στα 49,35 δολάρια το βαρέλι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή