Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη της UniCredit το β΄ τρίμηνο του 2017

Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη της UniCredit το β΄ τρίμηνο του 2017

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποίηση προκάλεσαν σε επενδυτές και αγορές τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της UniCredit, της μεγαλύτερης τράπεζας στην Ιταλία, με κριτήριο τα περιουσιακά της στοιχεία. Το δεύτερο τρίμηνο του 2017 (Απρίλιος-Ιούνιος) τα κέρδη της αποδείχθηκαν υψηλότερα από τα αντίστοιχα των προβλέψεων. Οπως επισημαίνει το Reuters, οι θετικές εξελίξεις αφορούν σε μεγάλο βαθμό τη βελτίωση των εσόδων από προμήθειες για τραπεζικές υπηρεσίες και τη μείωση των προβλέψεων για επισφάλειες. Ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit Ζαν Πιερ Μιστιέ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία πριν από μόλις έναν χρόνο, δήλωσε ότι λειτούργησε βοηθητικά για την τράπεζα το ότι το οικονομικό περιβάλλον στην Ευρώπη έχει βελτιωθεί. Ο Ζαν Πιερ Μιστιέ τοποθετήθηκε στον ιταλικό χρηματοπιστωτικό όμιλο για να τον αναδιαρθρώσει και να τον εξυγιάνει.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα με παρουσία σε 17 χώρες, οι περισσότερες εκ των οποίων στην Ευρώπη, το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου εμφάνισε καθαρά κέρδη της τάξεως των 945 εκατ. ευρώ. Ο μέσος όρος των προβλέψεων έφερε τα κέρδη της UniCredit στα 676 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, είχε μία μικρότερη της αναμενόμενης μείωση στα έσοδα από τις συναλλαγές στις κεφαλαιαγορές, ενώ επίσης παρουσίασε εφάπαξ έσοδα από τις δραστηριότητες στη Γερμανία. «Ο κινητήρας της τράπεζας λειτουργεί πολύ καλά», δήλωσε ο Ζαν Πιερ Μιστιέ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η UniCredit θα καταβάλει μέρισμα στους μετόχους της και αυτό θα γίνει για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μέσα στο 2017 ο ιταλικός χρηματοπιστωτικός όμιλος προχώρησε σε αύξηση κεφαλαίου της τάξεως των 13 δισ. ευρώ. Ενίσχυσε περαιτέρω τον δείκτη κεφαλαιακής του επάρκειας στο 12,8% στα τέλη Ιουνίου και με την αρωγή των εσόδων από την πώληση της θυγατρικής του στην Πολωνία, Pekao. Eν τω μεταξύ, η UniCredit πριν από τρεις μήνες είχε δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 11,45% και τώρα αυξήθηκε στο 12,8%, γεγονός που την καθιστά μία από τις πιο ισχυρές ιταλικές τράπεζες. Τέλος, αναφέρεται ότι οι προβλέψεις για επισφάλειες το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου ανήλθαν σε 564 εκατ. ευρώ έναντι προβλέψεων για 700 εκατ. ευρώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή