Αισιόδοξος για τις πωλήσεις του Model 3 ο Ελον Μασκ

Αισιόδοξος για τις πωλήσεις του Model 3 ο Ελον Μασκ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε προς τους μετόχους και τους επενδυτές της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Τesla ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της, Ελον Μασκ. Τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα ανακύψουν προβλήματα με την αύξηση της παραγωγής του μοντέλου Model 3, το οποίο θα είναι το πρώτο της εταιρείας που θα κατασκευαστεί μαζικά. Το δεύτερο τρίμηνο, η εταιρεία του εμφάνισε αυξημένες ζημίες στα 400 εκατ. δολάρια, εν συγκρίσει με τα 293 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, εξαιτίας των επενδύσεων σε εργοστάσια για την παραγωγή του Model 3. Παρά ταύτα, οι επενδυτές ενθουσιάστηκαν με τις προοπτικές της Tesla και η τιμή της μετοχής της είχε χθες άνοδο έως και 7%, σύμφωνα με τους New York Times. Οι δραστηριότητες της Tesla στην κατασκευή αυτοκινήτων και στον βραχίονα φωτοβολταϊκών συστημάτων είχαν αύξηση.

Ο Ελον Μασκ ανέφερε πως το δεύτερο τρίμηνο τα συνολικά έσοδα του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 2,79 δισ. δολάρια, δηλαδή υπερδιπλασιάστηκαν από το 1,27 δισ. δολάρια το ίδιο διάστημα πριν από έναν χρόνο. Ειδικά, τα έσοδα από τις δραστηριότητες κατασκευής ηλεκτροκίνητων οχημάτων ανήλθαν σε 2,29 δισ. δολάρια, όταν το 2016 είχαν φθάσει στο 1,18 δισ. δολάρια. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla υπογράμμισε πως, παρά τις ζημίες του δευτέρου τριμήνου, η εταιρεία του βαδίζει βάσει της αυστηρά σχεδιασμένης πορείας της και εκπληρώνει πολλούς από τους στόχους της, όπως η παραγωγή μπαταριών, τα φωτοβολταϊκά και η διατήρηση των πωλήσεων των υφιστάμενων μοντέλων, Model S και Model X, ασχέτως του ότι λανσάρει τώρα στην αγορά το Model 3. Επιπλέον, ο διορατικός επιχειρηματίας, ο οποίος επένδυσε στην ηλεκτροκίνηση και σήμερα δικαιώνεται, πρόσθεσε ότι αναζητεί περιοχή για την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών στην Κίνα και στην Ευρώπη.

Πάντως διευκρίνισε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της παραγωγικής διαδικασίας πιθανόν να παραμείνει εντός Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τους New York Times. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις των Model S και Model X είναι δυναμικές. Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Ελον Μασκ είναι η πρώτη του εμφάνιση στη μαζική αγορά, όπου το Model 3 θα έχει τιμή εκκίνησης 35.000 δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή