Τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο των αγορών

Τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο των αγορών

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινούνταν χθες κατά τις μεσημβρινές συναλλαγές και πριν από το κλείσιμο οι δείκτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αντισταθμίζοντας προηγούμενες απώλειες. Το κλίμα στις αγορές διαμορφώθηκε κυρίως από αποτελέσματα εταιρειών από ποικίλους κλάδους, τα οποία έδωσαν μεικτή εικόνα, αλλά και τις θετικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Η βρετανική τράπεζα RΒS είχε άνοδο της μετοχής της 4% χθες μετά την ανακοίνωση εξαμηνιαίων κερδών – η τράπεζα δεν έχει εμφανίσει ετήσια κέρδη από το 2007 και έπειτα. Η τιμή της μετοχής του ελβετικού αντασφαλιστικού κολοσσού της Swiss Re δέχθηκε πλήγμα και εξασθένησε κατά 4,2% λόγω μεγαλύτερης από την αναμενόμενη κάμψης στα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου. Στην αμερικανική αγορά ήδη πριν από το άνοιγμά της υπήρξε ένα ευνοϊκό κλίμα χάρις στα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για περισσότερες από τις προβλεπόμενες προσλήψεις στον ιδιωτικό κλάδο τον μήνα Ιούλιο.

Οι εξελίξεις στην αμερικανική αγορά εργασίας άμβλυναν τον δυσμενή αντίκτυπο από τις εξελίξεις στην υπόθεση ενδεχόμενης ανάμειξης της Ρωσίας στις περυσινές αμερικανικές εκλογές. Το δολάριο και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ενισχύθηκαν. Ο δείκτης δολαρίου έναντι καλαθιού έξι άλλων ισχυρών νομισμάτων ανήλθε στα υψηλά τεσσάρων ημερών. Το ευρώ προς το δολάριο υποχώρησε στα 1,1829 δολ. «Ο αριθμός των θέσεων εργασίας του Ιουλίου ξεπέρασε εύκολα τις προσδοκίες. Ο κλάδος της μεταποίησης αναπτύσσεται δυναμικά, ο μέσος όρος του ημερομισθίου συμβαδίζει με τις προβλέψεις, ενώ και η συμμετοχή του εργατικού δυναμικού ενισχύθηκε», τονίζει ο Ντέιβιντ Τζόι, επικεφαλής στρατηγικής αγορών στην Ameriprise Financial. Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων χθες κατά τις μεσημβρινές συναλλαγές είχαν άνοδο 3 μονάδων βάσης στο 2,26%, συμπαρασύροντας στην ίδια κατεύθυνση και τα ομόλογα της Ευρωζώνης.

Το πετρέλαιο αποδυναμώθηκε. Το αργό Νέας Υόρκης εμφάνισε πτώση της τάξεως του 0,2% στα 48,93 δολάρια το βαρέλι, αντισταθμίζοντας προηγούμενες απώλειες 1,1%. Συνολικά την εβδομάδα τείνει να έχει απώλειες 1,5%. Στο Λονδίνο το πετρέλαιο τύπου Brent , μετά μία κάμψη 0,7% την Πέμπτη, παρέμεινε σχετικά σταθερό στα επίπεδα των 51,97 δολ. το βαρέλι. Ο χρυσός πρώτη φορά σε ένα μήνα κλείνει την εβδομάδα με απώλειες.

Τέλος, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωνε άνοδο 0,35%, στο Παρίσι ο CAC ενισχυόταν 0,96% και ο DAX κατά 0,69% στη Φρανκφούρτη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή