Κοινοπραξία της Renault με δύο ιρανικές εταιρείες

Κοινοπραξία της Renault με δύο ιρανικές εταιρείες

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault ανακοίνωσε χθες ότι υπέγραψε νέα συμφωνία για τη δημιουργία κοινοπραξίας με δύο ιρανικές εταιρείες, με σκοπό την ενίσχυση της θέσης της στο Ιράν. Πρόκειται για την εταιρεία IDRO, με την οποία συνήψε πέρυσι αρχική συμφωνία συνεργασίας, και την Parto Negin Naseh, η οποία ήδη εισάγει προϊόντα τής Renault στο Ιράν.

Μεταξύ άλλων, η συμφωνία των τριών εταίρων προβλέπει τη δημιουργία κέντρου μηχανολογικού εξοπλισμού που θα υποστηρίζει την ανάπτυξη των εγχώριων προμηθευτών, καθώς και μία μονάδα με αρχική παραγωγική δυνατότητα 150.000 οχημάτων τον χρόνο.

Αυτή η παραγωγή θα συμπληρώσει την υφιστάμενη παραγωγική δυνατότητα της Renault στη χώρα, που ανέρχεται σε 200.000 οχήματα ετησίως. Τα πρώτα μοντέλα που πρόκειται να παραχθούν στη νέα μονάδα είναι οι νέες εκδοχές των μοντέλων Symbol και Duster. Σχολιάζοντας σχετικά, ο Τιερί Μπολόρ, στέλεχος της Renault, σημειώνει πως η κοινοπραξία θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας «στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά του Ιράν».

Η Renault και η ανταγωνίστριά της, επίσης γαλλική, Citroen συγκαταλέγονται στις δυτικές εταιρείες που έσπευσαν να επιστρέψουν δυναμικά στο Ιράν και να συνάψουν συμφωνίες με εγχώριες εταιρείες το περασμένο έτος.

Τότε βρισκόταν σε εξέλιξη η προσέγγιση της Ουάσιγκτον με την Τεχεράνη και δρομολογούνταν σταδιακά η άρση των οικονομικών κυρώσεων κατά του Ιράν, με αντάλλαγμα την ακύρωση του πυρηνικού του προγράμματος. Τον περασμένο μήνα, άλλωστε, οι δύο γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσίασαν πολύ καλές πωλήσεις μετά την επίσημη επιστροφή τους στο Ιράν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή