Εντάσεις ΗΠΑ – Β. Κορέας επηρεάζουν αρνητικά τις ευρωπαϊκές μετοχές

Εντάσεις ΗΠΑ – Β. Κορέας επηρεάζουν αρνητικά τις ευρωπαϊκές μετοχές

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πολιτικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας οδήγησαν πτωτικά τις ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, με όλους τους βασικούς δείκτες και κλάδους να κινούνται σε αρνητικό έδαφος και τους επενδυτές να στρέφονται στην ασφάλεια του χρυσού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,5%, με τις μετοχές και τα blue-chips να υποχωρούν κατά 0,8%, ακολουθώντας την πορεία των αμερικανικών και ασιατικών αγορών που κατέγραψαν απώλειες αφού η Πιονγκγιάνγκ δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο επίθεσης στο Γκουάμ, όπου υπάρχει μια μεγάλη αμερικανική στρατιωτική βάση.

Ο γερμανικός δείκτης DAX κατέγραψε πτώση κατά 0,8% ενώ ο βρετανικός FTSE σημείωσε πτώση κατά 0,5%.

Η εταιρία χημικών Brenntag σημείωσε βουτιά κατά 4,5% καθώς τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών. Η εταιρία υπηρεσιών ασφαλείας G4S υποχώρησε κατά 4,7% παρόλο που ανακοίνωσε αύξηση κατά 7,6% των κερδών πρώτου τριμήνου.

Οι εταιρίες εξόρυξης χρυσού Randgold Resources και Fresnillo κατέγραψαν νωρίτερα άνοδο μεταξύ 0,7% και 1,2%, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στην ασφάλεια του χρυσού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή