Για τη Samsung εργάζονται οι startuppers της ελληνικής εταιρείας Innoetics

Για τη Samsung εργάζονται οι startuppers της ελληνικής εταιρείας Innoetics

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H είδηση ότι η Samsung, διά στόματος του προέδρου της, θα λανσάρει σύντομα στην αγορά μια έξυπνη εφαρμογή μετατροπής κείμενου σε ομιλία (text-to-speech synthesis) έρχεται ένα μήνα περίπου μετά την εξαγορά από την κορεατική εταιρεία της Innoetics, μιας ελληνικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας, η οποία δραστηριοποιείται στις τεχνολογίες φωνής. Μάλιστα, ο τεχνολογικός κολοσσός απέκτησε το πλειοψηφικό ποσοστό των μετοχών της νεότευκτης Innoetics, ενισχύοντας τη φήμη και το κύρος της.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος της εξαγοράς δεν γνωστοποιήθηκε, όπως και άλλες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Ωστόσο, στο εξής οι επτά Ελληνες εργαζόμενοι της Innoetics θα εργάζονται για τη Samsung. Η εταιρεία, σύμφωνα με τον επικεφαλής και μέτοχό της Αιμίλιο Χαλαμανδάρη, θα σταματήσει οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα είχε αναπτύξει έως τώρα και θα αφοσιωθεί αποκλειστικά στην εξέλιξη της τεχνολογίας που έχει σχεδιάσει και αναπτύξει μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η ελληνική εταιρεία θα αξιοποιηθεί από τη Samsung στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της με τους άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως είναι η Apple και η Google, στις τεχνολογίες φωνής που ενσωματώνουν οι σύγχρονες συσκευές, όπως είναι τα «έξυπνα» τηλέφωνα και τα τάμπλετ. Η Innoetics ιδρύθηκε το 2006 από τέσσερις επιστήμονες, τους Αιμ. Χαλαμανδάρη, Π. Τσιακούλη, Σπ. Ράπτη, Σ. Καραμπέτσο. Μερίδιο (16%) διαθέτει και το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», του οποίου μέχρι σήμερα αποτελούσε τεχνοβλαστό.

Στα δέκα και πλέον χρόνια δραστηριότητας, η Innoetics ανέπτυξε και διέθετε στην αγορά τεχνολογίες μετατροπής κειμένου σε ομιλία (text-to-speech, ΤTS).

Η ελληνική εταιρεία είναι ο δεύτερος τεχνοβλαστός που προκύπτει από κρατικά ερευνητικά ιδρύματα. Είχε προηγηθεί η Forthnet, ως τεχνοβλαστός του Ιδρύματος Τεχνολογίας Ερευνας (ΙΤΕ) το 1996. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα ή Ελλήνων επιστημόνων που στο παρελθόν κατάφεραν να πετύχουν σημαντικές επενδύσεις εγχώριων και ξένων επενδυτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή