Νέο ρεκόρ για S&P 500, Dow Jones και Nasdaq

Νέο ρεκόρ για S&P 500, Dow Jones και Nasdaq

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέο ρεκόρ έκλεισαν χθες και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, χάρις στην άνοδο των μετοχών ενεργειακών εταιρειών και καταναλωτικών εταιρειών. Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,07% στις 2.498,31 μονάδες, ο Dow Jones επίσης σημείωσε ρεκόρ με άνοδο 0,17% στις 22.156,66 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,009% στις 6.460,19 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων χάρις στη βοήθεια των μετοχών των ομίλων του τραπεζικού και του πετρελαϊκού τομέα. Η ενίσχυση αυτών των επιμέρους κλαδικών δεικτών αντιστάθμισε την αποδυνάμωση των μετοχών των εταιρειών επεξεργαστών και των ομίλων εξόρυξης.

Στα υπόλοιπα διεθνή χρηματιστήρια παρατηρήθηκαν απώλειες, με τον δείκτη όλων των μεγάλων χρηματιστηρίων MSCI να υποχωρεί 0,19%. Το κλίμα επηρεάστηκε από το ότι οι αρχικές υψηλές προσδοκίες από τα νέα iPhone της Apple διαψεύστηκαν, καθώς οι εξαγωγές του θα ξεκινήσουν πιο αργά από το αναμενόμενο. Τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ για την ανάκαμψη στις τιμές παραγωγού επηρέασαν θετικά το δολάριο, το οποίο είχε άνοδο. Η εξέλιξη αυτή αποτυπώνει την υγεία της αμερικανικής οικονομίας. Στην ομολογιακή αγορά οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών και γερμανικών ομολόγων ενισχύθηκαν. Το πετρέλαιο εμφάνισε άνοδο χάρις στις εκτιμήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ) ότι το παγκόσμιο πλεόνασμα σε «μαύρο χρυσό» θα αρχίσει σταδιακά να περιστέλλεται – και αυτό θα συμβεί παρά το γεγονός ότι στις ΗΠΑ τα αποθέματα σε αργό αυξήθηκαν για να καλυφθούν οι διογκούμενες ανάγκες λόγω του τυφώνα. Το αργό Ν. Υόρκης ανήλθε 1,62%, στα 49,01 δολάρια το βαρέλι.

Ειδικότερα, στη Γηραιά Ηπειρο οι περισσότεροι δείκτες αντιστάθμισαν προηγούμενες απώλειες και ενισχύθηκαν. Οι εταιρείες επεξεργαστών, που προμηθεύουν την Apple, είχαν από τις χειρότερες επιδόσεις χθες. «Με το νέο iPhone στα περίπου 1.000 δολάρια, θα είναι ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε πώς θα διαμορφωθεί η ζήτηση στη διεθνή αγορά», υπογράμμισε ο Μάικ Μπελ, υπεύθυνος στρατηγικής διεθνών αγορών στην JPMorgan Asset Management. «Εάν υπάρξει υγιής ζήτηση, αυτό θα φανερώσει ότι έχουν πολλή δύναμη ακόμα να τιμολογούν ακριβά τα προϊόντα τους οι αμερικανικοί όμιλοι και ότι οι καταναλωτές τούς εμπιστεύονται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή