Ρεκόρ στη Φρανκφούρτη, ανοδικά και η Μαδρίτη

Ρεκόρ στη Φρανκφούρτη, ανοδικά και η Μαδρίτη

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης να σημειώνει νέο ρεκόρ όλων των εποχών και το χρηματιστήριο της Μαδρίτης να κλείνει με άνοδο 0,5%, καθώς φαίνεται να υποχωρούν οι πολιτικοί κίνδυνοι που αφορούν την Καταλωνία.

Επειτα από τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες με κέρδη, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 συνέχισε να ενισχύεται καταγράφοντας άνοδο 0,2%, όση κατέγραψε και ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη. Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με άνοδο 0,11% και στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB έκλεισε με άνοδο 0,38%. Αντιθέτως, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,21%.

Οι δύο καταλανικές τράπεζες Caixabank και Banco de Sabadell κατέγραψαν χθες ισχυρά κέρδη αφότου ανακοίνωσαν αλλαγή έδρας στη Βαλένθια από τη Βαρκελώνη. Η μετοχή της πρώτης έκλεισε χθες με άνοδο 1,4% και της δεύτερης επίσης με άνοδο 0,9%. Στο χρηματιστήριο του Παρισιού ξεχώρισε η πτώση κατά 2,3% της μετοχής της Airbus εξαιτίας της προειδοποίησης του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας πως έρευνα για διαφθορά ενδέχεται να καταλήξει στην επιβολή μεγάλων προστίμων στην εταιρεία. Στη Wall Street οι δείκτες κυμαίνονται κοντά στα ιστορικά υψηλά επίπεδα, με τους επενδυτές να τηρούν μάλλον στάση αναμονής ενόψει της δημοσίευσης των πρακτικών της Fed την Τετάρτη, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος πως χθες δεν λειτούργησε η αμερικανική αγορά ομολόγων εξαιτίας εθνικής εορτής. Ο S&P 500 υποχωρούσε χθες το βράδυ κατά 0,09% στις 2.547,11 μονάδες και ο δείκτης εταιρείων υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,04% στις 22.765,64 μονάδες.

Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,17% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία κυμαινόταν γύρω από το 1,1752. Στην Τουρκία η νέα διπλωματική κρίση με τις ΗΠΑ οδήγησε στην υποχώρησης της λίρας κατά 2,93% έναντι του δολαρίου, ενώ ο δείκτης Borsa 100 του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης έκλεισε με πτώση 2,73%, ελάχιστα πάνω από το ψυχολογικό όριο των 100 χιλιάδων μονάδων. Η απόδοση του τουρκικού δεκαετούς κρατικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 35 μονάδες βάσης. Το αμερικανικό αργό ενισχυόταν κατά 0,77% στα 49,67 δολάρια το βαρέλι καθώς οι χώρες του ΟΠΕΚ και η Ρωσία εντείνουν την προσπάθεια να συμφωνήσουν σε νέα επέκταση της συμφωνίας, ενώ η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πως τον Νοέμβριο θα προχωρήσει στη μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής στην ιστορία της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή