Η κινεζική Alibaba ξεπέρασε την Amazon

Η κινεζική Alibaba ξεπέρασε την Amazon

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου έγινε χθες η κινεζική Alibaba, ξεπερνώντας την αμερικανική Amazon, καθώς η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώθηκε πάνω από το όριο των 470 δισεκ. δολαρίων.

Η μετοχή της Alibaba σημείωσε χθες ενδοσυνεδριακά άνοδο άνω του 1,2% στα 184,32 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή της να φθάνει τα 472,1 δισεκ. δολάρια. Η μετοχή της Amazon σημείωσε πτώση 0,87% στα 982,35 δολάρια, με κεφαλαιοποίηση 471,9 δισεκ. δολάρια.

Αναλυτές δήλωσαν ότι η Alibaba επανέκτησε τον τίτλο της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου ύστερα από δύο και πλέον χρόνια χάρη στην εξαιρετική φετινή της επίδοση.

Η μετοχή της Alibaba, που σημειώνει από τις καλύτερες επιδόσεις στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έχει ενισχυθεί πάνω από 100% από τον Ιανουάριο, ενώ η Amazon κατά περίπου 30%. Η μετοχή της κινεζικής εταιρίας έχει ενισχυθεί 12% τους τελευταίους δύο μήνες αφού ανακοίνωσε τον Αύγουστο καλύτερα των αναμενόμενων τριμηνιαία κέρδη. Τα καθαρά κέρδη της Alibaba σημείωσαν άλμα 96% σε πάνω από 2,1 δισεκ. δολάρια σε ετήσια βάση για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης της που έληξε στα τέλη Ιουνίου, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της αγοράς. Επιπλέον, ο αριθμός των ενεργών αγοραστών στη πλατφόρμα λιανικών πωλήσεων της Alibaba αυξήθηκε στα 466 εκατ., αντιστοιχώντας περίπου στο ένα τρίτο του κινεζικού πληθυσμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή