ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Alibaba θα επενδύσει 15 δισ. δολ. σε τρία χρόνια για έρευνα και ανάπτυξη

Η Alibaba θα επενδύσει 15 δισ. δολ. σε τρία χρόνια για έρευνα και ανάπτυξη

Η Alibaba ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει τον προϋπολογισμό της για επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη, δαπανώντας 15 δισ. δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια. Η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στοχεύει στην ανάπτυξη υπηρεσιών τεχνολογίας επόμενης γενιάς και στη δημιουργία νέων καινοτόμων προγραμμάτων.

Επίσης ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στη δημιουργία επτά ερευνητικών εργαστηρίων και να προσλάβει 100 επιστήμονες και ερευνητές.

Προηγμένη τεχνολογία

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, βασικό αντικείμενο των νέων ερευνητικών προγραμμάτων που θα προωθεί ο τομέας έρευνας και ανάπτυξης είναι η τεχνητή νοημοσύνη και το Διαδίκτυο των πραγμάτων.

Επιπλέον, θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε κλάδους προηγμένης τεχνολογίας, όπως τα έξυπνα συστήματα διαχείρισης πληροφοριών και η προστασία ασφάλειας των δικτύων. Αυτές οι πρωτοποριακές ενέργειες που ανακοίνωσε η Alibaba συμπίπτουν απολύτως με τα σχέδια της κινεζικής κυβέρνησης, η οποία πρόσφατα εξέφρασε την επιθυμία να καταστεί κυρίαρχος στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Η ενίσχυση του κλάδου έρευνας και ανάπτυξης από την κινεζική εταιρεία Αlibaba θα βοηθήσει την εταιρεία να ακολουθήσει τον ρυθμό της ανταγωνίστριας Amazon ως προς την πρόοδο στον τομέα της τεχνολογίας.

Ωστόσο η κίνηση αυτή θα συμβάλει και στη βελτίωση ορισμένων κλάδων στο εσωτερικό της εταιρείας. Κάτι τέτοιο επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του κλάδου τεχνολογίας της Alibaba Τζαφ Ζανγκ, ο οποίος δήλωσε ότι τα εργαστήρια θα συμβάλουν στην επίλυση προβλημάτων με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη στην παρούσα φάση η Alibaba. Επίσης πρόσθεσε, σε συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg, ότι τα νέα εργαστήρια θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της τεχνολογίας νέας γενιάς.