Σε υψηλό πενταμήνου οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε υψηλό πενταμήνου οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν χθες στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών, με τον πανευρωπαϊκό χρηματιστηριακό δείκτη Stoxx Europe 600 να καταγράφει άνοδο 0,3% και συνολικά για τον Οκτώβριο άνοδο κατά 1,8%, κυρίως λόγω των θετικών στοιχείων για την ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης κατά 2,5% το τρίτο τρίμηνο. Στη Wall Street, Dow Jones και S&P 500 κινούνταν ελαφρώς ανοδικά χθες το βράδυ και βρίσκονταν καθ’ οδόν να καταγράψουν τα υψηλότερα μηνιαία κέρδη από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στην Ευρώπη το χρηματιστήριο της Μαδρίτης πέτυχε χθες την υψηλότερη άνοδο από τον περασμένο Μάιο, με τον δείκτη ΙΒΕΧ 35 να κλείνει με κέρδη 0,7% αφότου ο Καταλανός ηγέτης Κάρλες Πουτζντεμόν δήλωσε πως θα πάρει μέρος στις πρόωρες τοπικές εκλογές που προκήρυξε η Μαδρίτη. Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ήταν χθες κλειστό λόγω δημόσιας αργίας. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,3%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,07%. Στις ΗΠΑ, οι επενδυτές φαίνεται πως τηρούσαν στάση αναμονής ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Fed, εξελίξεων στο ζήτημα της φορολογικής μεταρρύθμισης Τραμπ, αλλά και εν αναμονή της ανακοίνωσης, την Πέμπτη, του επόμενου προέδρου της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Αργά χθες το βράδυ, ο S&P 500 ενισχυόταν κατά 0,14% και ο δείκτης Dow Jones κατά 0,12%. Η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου διατηρήθηκε στο 2,37%, ενώ ο δείκτης του δολαρίου έναντι σημαντικών ξένων νομισμάτων ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο. Το ευρώ ήταν αμετάβλητο έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να κυμαίνεται γύρω από το 1,1650. Οι επενδυτές προβλέπουν πως η Fed θα διατηρήσει σήμερα αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού, αλλά θα τα αυξήσει στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, για τρίτη φορά το 2017. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα ανακοινώσει την Πέμπτη ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, με επικρατέστερο υποψήφιο τον νυν κυβερνήτη της Fed Τζέρομ Πάουελ.

Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά και χθες, με το Brent να ενισχύεται κατά 0,65% στα 61,30 δολάρια το βαρέλι. Παρόμοια ήταν η πορεία και του αμερικανικού αργού (WTI) που ενισχυόταν κατά 0,66% στα 54,52 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή