Με πτώση έκλεισαν οι αγορές σε Παρίσι, Φρανκφούρτη

Με πτώση έκλεισαν οι αγορές σε Παρίσι, Φρανκφούρτη

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο ρεκόρ όλων των εποχών σημείωσαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης Dow Jones, Nasdaq και S&P 500 μετά την ανακοίνωση της προσφοράς 130 δισ. δολαρίων από την Broadcom για την εξαγορά της Qualcomm. Νωρίς το βράδυ ο Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,07%, ο S&P 500 κατά 0,12% και ο Nasdaq κατά 0,28%, με τον Μπρους Μπιτλς, επικεφαλής αναλυτή επενδύσεων της Baird, να δηλώνει στο CNBC πως «μια προσφορά σαν αυτή υποδηλώνει πως η Broadcom αισθάνεται αρκετά σίγουρη για το μέλλον της». Παράλληλα η μετοχή της εταιρείας κατασκευής επεξεργαστών για υπολογιστές AMD ενισχυόταν κατά 5% μετά τη δημοσίευση είδησης πως η εταιρεία θα συνεργαστεί με την Intel ώστε να καταφέρει να ανταγωνιστεί τη Nvidia στον τομέα της κατασκευής επεξεργαστών για την αγορά ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Η άνοδος των τελευταίων ημερών υποστηρίζεται και από τη δημοσίευση καλών εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, με αναλυτές της Credit Suisse να αναφέρουν σε έκθεσή τους πως τα αποτελέσματα είναι κατά 6,1% καλύτερα απ’ ό,τι είχε προβλεφθεί, με 70 από τις εταιρείες που περιλαμβάνονται στον δείκτη S&P 500 να αναφέρουν καλύτερα αποτελέσματα από το αναμενόμενο. «Στο τέλος, η άνοδος συνδέεται κυρίως με τα εταιρικά αποτελέσματα», λέει ο Πολ Σπρίνγκμεϊερ, διευθυντής επενδύσεων μονάδας διαχείρισης πλούτου της US Bank. Με ελαφρά άνοδο 0,13% έκλεισε χθες ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης Stoxx Europe 600, κυρίως χάρη στα καλά εταιρικά αποτελέσματα και στην άνοδο των πρώτων υλών.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,03%, ενώ μικρή πτώση είχαμε στο Παρίσι όπου ο CAC 40 έκλεισε έχοντας υποχωρήσει κατά 0,19% και στη Φρανκφούρτη όπου ο DAX έκλεισε με απώλειες 0,07%. Ο κλάδος με τα μεγαλύτερα κέρδη ήταν αυτός των πρώτων υλών με άνοδο 1,17%, διότι οι επενδυτές προβλέπουν πως θα αυξηθεί η ζήτηση για νικέλιο και χαλκό. Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν σημαντικά μετά το κύμα συλλήψεων και εκκαθαρίσεων στη Σαουδική Αραβία με την τιμή του Brent να κυμαίνεται γύρω από τα 64,09 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένη κατά 3,25%. Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχυόταν χθες το βράδυ κατά 2,98% στα 57,30 δολάρια το βαρέλι. Αντιθέτως ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών δέχθηκε χθες τη μεγαλύτερη πίεση μετά την ακύρωση της συγχώνευσης μεταξύ T-Mobile και Sprint. H μετοχή της Deutsche Telecom, μητρική της T-Mobile έκλεισε χθες με πτώση 2,62% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ενώ η μετοχή της Altice έκλεισε με πτώση 3%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή