Αναζωπυρώνεται ο πόλεμος της Samsung με την Apple

Αναζωπυρώνεται ο πόλεμος της Samsung με την Apple

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναζωπυρώνεται ο πόλεμος των Apple και Samsung, των δύο «προαιώνιων εχθρών» στον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας, με αφορμή διαφημιστικό σποτ το οποίο δυσφημεί τα iPhone εν γένει. Πρόκειται για ιδιαίτερα επιθετική διαφήμιση της Samsung, όπως αναφέρουν αναλυτές. Σε αυτή στηλιτεύονται χωρίς έλεος τα μειονεκτήματα του iPhone της Apple, ξεκινώντας από την πρώτη του εμφάνιση στην αγορά πριν από δέκα χρόνια. Αλλωστε, και η κυκλοφορία του τελευταίου iPhone X, του πιο ακριβού και εξελιγμένου iPhone στην Ιστορία, σηματοδοτεί αυτήν την επέτειο.

«Ωριμάζοντας»

Η νέα απόπειρα δυσφήμησης της Apple από τη Samsung έχει την επωνυμία «Ωριμάζοντας». Ξεκίνησε, μάλιστα, παράλληλα με το λανσάρισμα του νέου iPhone X. Στο μικρό ταινιάκι-διαφημιστικό σποτ περιγράφεται η πορεία ενός πιστού πελάτη της Apple από το 2007 έως σήμερα, ο οποίος με αγωνία περιμένει την κάθε νέα συσκευή iPhone. Ωστόσο, παρά τη χαρά του, όταν την αποκτά, διαπιστώνει τα μειονεκτήματά της. Λόγου χάριν, πέφτει το iPhone στο νερό και το στεγνώνει σε ένα μπολ γεμάτο ρύζι, γιατί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην υγρασία, εν αντιθέσει με τα κινητά της Samsung. Κάποια άλλη στιγμή τελειώνει ο αποθηκευτικός του χώρος των 16 γιγαμπάιτ, ενώ άλλοτε το χρησιμοποιεί συνδεδεμένο με τον φορτιστή γιατί δεν μπορεί να υποστηρίξει την ασύρματη φόρτιση. Στο τέλος του σποτ, ο χρήστης αποφασίζει να «ωριμάσει», κάνει στροφή 180 μοιρών και επιλέγει το νέο Galaxy Note 8 της Samsung, κοιτώντας απαξιωτικά την ατελείωτη ουρά όσων περιμένουν να αποκτήσουν το νέο iPhone.

Οπως φαίνεται, δεν είναι ούτε η πρώτη και μάλλον ούτε η τελευταία φορά που έχουν γίνει τέτοιες δυσφημιστικές επιθέσεις. Αρκετές φορές, λόγω ανάλογων πρακτικών, οι δύο εταιρείες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες είτε εντός είτε εκτός των δικαστηρίων, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα www.theverge.com.

Το αν θα απαντήσει στην τωρινή επίθεση της Samsung η Apple δεν μπορεί κανείς να το γνωρίζει. Η Apple στο παρελθόν είχε έντονα σχολιάσει το πρόβλημα με τις ελαττωματικές μπαταρίες του Samsung Note 7, οι οποίες εντελώς απρόσμενα μπορούσαν να εκραγούν. Εν τω μεταξύ, αυτή την εποχή η Samsung ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το νέο μοντέλο της, Galaxy Note 9, ως απάντηση στο iPhone X, η τιμή του οποίου αρχίζει από τα 1.200 και φθάνει στα 1.400 ευρώ και που δείχνει να μην πτοείται από τις επιθέσεις της Samsung. Oι πωλήσεις του είναι υψηλές και η τιμή της μετοχής της Apple ακολουθεί ανοδική πορεία. Ωστόσο, η πολυδιαφημισμένη οθόνη του iPhone X φαίνεται να έχει προβλήματα λόγω της εγκοπής όπου έχει τοποθετηθεί μία από τις κάμερες της συσκευής.

Πάντως, ο πόλεμος μαίνεται μεταξύ Apple και Samsung. Στόχος των δύο ανταγωνιστριών είναι να υπονομεύσουν η μία τις πωλήσεις της άλλης και να εξασφαλίσουν έτσι μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά. Αξίζει να αναφερθεί ότι ανέκαθεν ο αμερικανικός όμιλος κατηγορούσε τη νοτιοκορεατική Samsung ότι τον αντιγράφει και τον ακολουθεί κατά πόδας. Οι Νοτιοκορεάτες διατράνωναν ότι πάντα βρίσκονταν μπροστά από τους Αμερικανούς, οι οποίοι ήταν ουραγοί. Η Samsung, συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι εκείνη εμφάνιζε πολύ νωρίτερα ό,τι η Apple παρουσίαζε ως δική της εφεύρεση και πατέντα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή